Digidexo.com

Hvordan Treat antisperm antistoffer

Antistoffer produsert av immunsystemet vårt beskytte oss mot ulike sykdommer. I tilfelle av antisperm antistoffer, men de er rettet mot sædceller, binding med dem og hindre deres bevegelse. Disse antistoffene er tilstede i 7 til 10 prosent av infertile menn og forekommer i nesten 70 prosent av menn som har hatt en vasektomi reversering. Antisperm antistoffer ødelegge sædceller så snart de kommer inn i kvinnelige skjede, men mindre enn 5 prosent av infertile kvinner er direkte berørt av dem. Immunsystemet i blodet vårt er vanligvis atskilt fra sæd fra testiklene av en barriere. Imidlertid kan denne barrieren brekke eller være gjennomtrengelig i tilfeller som for eksempel skade eller vridning i testiklene, testikkelinfeksjon, kreft eller biopsi, eller vasektomi reversering. Den umiddelbare konsekvensen er utvikling av antistoffer feilaktig programmert til å ødelegge sperm, ofte føre til infertilitet.

Hvordan Treat antisperm antistoffer

Hvordan Treat antisperm antistoffer

•  Planlegg en blod-eller sæd-analyse test for å identifisere, bekrefte og kvantifisere tilstedeværelse av antistoffer. Oppsøk legen din for råd om hvorvidt du bør ta immunobead analysen eller immunobead Binding Test (IBT), blandet Agglutinasjon Reaction (MAR) Test eller antisperm Antistoff AB Test. Disse testene bruker antistoffer som er festet til små markører --- for eksempel røde blodceller eller plast perler --- som naturlig knyttes til sædceller som inneholder antistoffer på overflaten. Resultatene av testen vil reflektere prosenten av sædceller bundet av antistoffer. Den IBT teller antall antisperm antistoffer i sæd eller blod. På den annen side er MAR utelukkende for en semen prøve. Den antisperm antistoff AB testen er viktig i å finne ut hvorvidt aktuelle antistoffer er til stede på sædcelle seg selv, og ikke i det sirkulerende blod. Tilstedeværelsen av begge IgA og IgG antisperm antistoffer måles og registreres på overflaten av spermier.

Spør legen din om bruk av høye doser av kortikosteroider for å redusere antall antistoffer. Kortikosteroider er også antatt å levere sperm direkte inn både livmor og eggledere, slik at de kan omgå cervical mucus som kan inneholde antistoffer.

Spør legen din om bruk av assistert befruktning som intrauterin inseminasjon (IUI). Dette omfatter innsetting av spesielt fremstilt sæd i livmoren under eggløsning. Denne teknikken regnes som effektive for par som har problem innebærer slimet i livmorhalsen som inneholder antistoffer. IUI er også mindre komplisert og billigere enn andre metoder.

Vurder å bruke in vitro befruktning (IVF), da denne metoden sies å være den mest effektive for å motvirke antisperm antistoffer. Det er ansett som effektive, spesielt i tilfeller der antistoffer er bundet til nesten 100 prosent av sædceller.

•  Vurder å kombinere IVF med intracytoplasmatisk spermieinjeksjon (ICSI), som innebærer direkte befruktning av et egg av en enkelt sædcelle for å behandle antistoffer og er vanligvis valget hvis det er fortsatt ingen befruktning etter ett forsøk på å bruke IVF.

Hint

  • Alltid be om legens råd før de bestemmer seg for å bruke noen metode, spesielt kortikosteroider. Legen din kan forskrive en bestemt metode eller kan presentere deg med andre alternativer.
  • Behandling av antisperm antistoffer tar vanligvis fire til seks måneder å fullføre. Rådfør deg med legen din i løpet av behandlingen.
  • Høye doser av kortikosteroider brukes stadig for mange måneder ofte forårsake en rekke bivirkninger, inkludert vektøkning, høyt blodtrykk, diabetes, magesår og en fortynning av huden som gjør det utsatt for kutt.