Digidexo.com

Er egg den perfekte maten?

Er egg den perfekte maten?


Gjennom årene har egget vært plaget med et dårlig rykte. Som folk ble mer bevisst på kolesterolnivået i 1980-årene, ble egget skylden for å bidra til høyt kolesterol. Mens ingen mat kan betraktes som "perfekt," vitenskapelig forskning har nå vist at egg er en del av et sunt og næringsrikt kosthold.

Næringsstoffer

Ett stort egg har 75 kalorier og er pakket full av næringsstoffer. Tretten essensielle næringsstoffer kan bli funnet i et egg. De er en god kilde til høykvalitets protein og en utmerket kilde til kolin og riboflavin. Eggets plomme inneholder kolin, folat, lutein, zeaxanthin og vitamin D. Halvparten av høykvalitets protein som finnes i egg er funnet i eggeplomme. Eggeplomme inneholder også sunt monosaturated og flerumettet fett. Den høye andelen av næringsstoffer til kalorier kvalifiserer egget som et næringsstoff tett mat.

Vektreduksjon

Populære dietter som Atkins Diet og South Beach dietten anbefaler å starte dagen med en frokost med egg. Dette er ikke bare noen diett kjepphest. Proteinet i egg bidrar til at du føler deg mett lenger fordi det tar lengre tid for kroppen å bryte ned protein til energi (sammenlignet med karbohydrater). Ett egg inneholder 6 g protein eller 12 prosent av det anbefalte daglige verdi. En annen ting som gjør proteinet finnes i egg spesielle er at det gir nesten alle de essensielle aminosyrene kroppen vår trenger.

Kolesterol

Mange voksne som er bekymret for kolesterolnivået er ikke sikker på om eggene kan være en del av deres kosthold. Imidlertid har 20 år igjen av forskning vist noen sammenheng mellom inntak av egg og risikoen for hjertesykdom. En studie 2007 viste at å spise egg bidrar mindre enn 1 prosent av risikoen for hjertesykdom, tar hensyn til andre faktorer. Kolin, funnet i egg, bidrar til å bryte ned homocystein, en aminosyre i blodet som kan være forbundet med en økt risiko for hjertesykdom.

Sikkerhet

Det er viktig å være forsiktig når du håndterer egg på grunn av faren for salmonella forurensning. Sjansen for at et egg inneholder salmonella bakterier er lav, ca 1 av 20.000 egg. Likevel reduserer riktig håndtering risikoen for å pådra en matbåren sykdom. Den "salg etter" dato på egg kartonger er viktig å merke seg, og egg som er riktig lagret i sine kartonger i den kaldeste delen av kjøleskapet kan spises opp til fem uker utover denne datoen.

Kokt egg retter skal håndteres med forsiktighet samt rå egg. Eventuelle left blandinger eller retter bør tildekkes eller pakkes godt. Ikke la eggeretter i romtemperatur i mer enn to timer for tilberedning og servering. Hvis det ikke er noen kjøling, eller temperaturen er høyere enn 85 ° C, bør egg bli utelatt ikke lenger enn 30 minutter til en time.

Eggproduksjon

Mens det er nesten 200 raser av kyllinger rundt om i verden, bare noen få produsere nok egg til å bli vurdert økonomisk viktig. I USA, de fleste verpehøner er Single-Comb Hvit Leghorns. Det er om lag 280 millioner verpehøner som produserer egg i USA Hver fugl produserer mellom 250 og 300 egg per år. USA produserer nesten 10 prosent av verdens forsyning av egg.