Digidexo.com

De kraftigste antioksidantene

De kraftigste antioksidantene


Antioksidanter feires av de som tror de har muligheten til å superimmunsystemet og forebygge sykdom. De ørsmå stoffene finnes i mat rik på vitamin A, C og E, samt mineraler som selen og sink, og i noen plantelivet. De forsvare kroppen mot frie radikaler - potensielt skadelige forbindelser som kan stoppe celler fra å fungere normalt når de er produsert i overkant. Frie radikaler kan forårsake celleskade, svekker immunsystemet og føre til sykdommer som kreft.

Vitamin C

Vitamin C bidrar til å beskytte mot celleskader som frie radikaler kan forårsake. Ifølge helsesjekk Systems, er vitamin C en spesielt kraftig antioksidant mot frie radikaler skapt av forurensing og sigarettrøyk. Kroppen kan ikke produsere vitamin C på egen hånd, så det må tas gjennom kosttilskudd og mat. Blåbær, tomater, brokkoli, paprika og sitrusfrukter er gode kilder til vitamin C.

Vitamin E

National Institutes of Health Office of Kosttilskudd rapporterer at vitamin E stopper produksjonen av frie radikaler som produseres når fettet brytes ned av kroppen. En kraftig antioksidant, bidrar vitamin E beskytter immunsystem og reparere skadet vev. Det kan finnes i matvarer som hvete bakterie, nøtter og spinat.

Betakaroten

Beta-karoten er en type av rødt, gult eller orange pigment som finnes i planter. Kroppen trenger betakaroten for å produsere vitamin A. Ifølge Mayo Clinic, er vitamin A viktig for å opprettholde sunne øyne, bein og reproduktive systemer. Gode ​​kilder til beta karoten inkluderer gulrøtter, søtpoteter, grønnkål og spinat.

Lykopen

Lykopen er et pigment som gir plante-baserte matvarer som tomater og vannmelon sin røde farge. Som antioksidant, og lykopen blitt koblet med å redusere risikoen for prostatakreft og kardiovaskulær sykdom. I tillegg til tomater og vannmelon, kan lykopen bli funnet i grapefrukt, rødkål og papaya.