Digidexo.com

Hva er tap av matlyst?

Tap av appetitt er en redusert ønske om å spise. I motsetning til dette, er en rask appetitt et nivå av spising som opprettholder en normal kroppsvekt. Å miste appetitten kan bety sykdom, men kan også utløses av psykisk stress eller vises som en bivirkning av medisiner.

Sykdom og tap av appetitt

Passerende infeksjoner, som forkjølelse eller influensa, kan føre til tap av appetitt. Mer alvorlige sykdommer kan også forårsake dette symptomet, for eksempel kreft, leverproblemer, stoffskifteproblemer eller sykdommer i hjertet og lungene.

Psykologiske årsaker

Depresjon fører folk til å miste interessen for mange ting som vanligvis interesserer dem, inkludert å spise. Kortsiktig stress kan også føre til en redusert ønske om å spise. Appetitt tap kan følge store tap, som død av en kjær eller en mistet jobben.

Andre årsaker

Reseptbelagte medisiner kan utløse tap av appetitt. Eksempler er antibiotika, amfetamin, smertestillende og anti-leddgikt medisinering.

Når skal ringe legen

Ring legen din dersom du mister appetitten for mer enn to uker, eller hvis det er plutselig, ufrivillig vekttap. Du bør også oppsøke lege hvis tap av matlyst er ledsaget av trøtthet eller smerter overalt i kroppen din.

Betraktninger

Tap av appetitt er spesielt om når ledsaget av merkbar vekttap. Hvis det er alvorlig underernæring, kan næringsstoffer gis intravenøst ​​og et sykehusopphold kan være nødvendig.