Digidexo.com

Hva er noen Utfall av en koloskopi?

Hva er noen Utfall av en koloskopi?


En kolonoskopi er en medisinsk prosedyre som tillater en lege for å inspisere tykktarmen, eller tykktarmen, gjennom en liten, fiberoptisk kamera innsatt i anus. Denne praksis anvendes for å påvise betennelse og unormal vekst så vel som for å diagnostisere flere forstyrrelser i mage-tarm-kanalen, inkludert kolon polypper, kolorektal kreft, Crohns sykdom og ulcerøs kolitt.

Kolon polypper

Et kolon polypper er en vekst på veggen av tykktarmen som kan være en indikator for kreft. Hvis en polypp blir funnet i løpet av en kolonoskopi, fjernes under prosedyren, og testet for kreft. Polypper er funnet hyppigere hos voksne, og er vanligvis godartet, eller noncancerous.

I mange tilfeller er flere polypper er til stede; Imidlertid vil hvert bli fjernet mens pasienten er under bedøvelse under kolonoskopi. Røret er festet til kameraet har et verktøy som kan fjerne polypper enkelt og raskt.

Colorectal Cancer

Kolorektal kreft utvikler seg fra svulster og kolon polypper. En koloskopi kan være effektive i tidlig oppdagelse og forebygging. Det kan ta fem til ti år for svulster og kolon polypper å utvikle. Derfor, siden symptomene ikke kan være til stede, American College of Gastroenterology tyder undersøkelser for tidlig deteksjon og eliminering av vekster.

Crohns sykdom

Crohns sykdom er en kronisk tilstand forårsaket av inflammasjon i mage-tarmkanalen. Irritasjonen strekker seg inn i den indre fôr av organene i fordøyelsessystemet, fra munn til anus. Sterke smerter og hyppig diaré kan forekomme på grunn av intestinal hevelse. Intestinal blokkering er en vanlig dilemma assosiert med Crohns sykdom som veggene i tarmene fortykkes fra inflammasjon. En kolonoskopi vil tillate legen å se hevelse og blødning samt fjerne vev fra en biopsi.

Ulcerøs kolitt

På samme måte som Crohns sykdom, ulcerøs kolitt er en sykdom som eksemplifisert ved betennelse. Irritasjonen vanligvis påvirker endetarmen og nedre tykktarm. Til slutt kan det spres til resten av tykktarmen. Den avføring av en pasient som lider av ulcerøs kolitt kan inneholde puss, slim, eller blod.

Når skal ha en koloskopi

En gastroenterolog kan avgjøre en koloskopi er nødvendig hvis pasienten opplever blødninger, endringer i regulariteten i avføring, uforklarlig vekttap eller magesmerter. Blødning, overdreven flatulens, tap av matlyst og kvalme også er symptomer som kan være grunn til bekymring.

Fordi det er den mest effektive måten å forebygge tykktarmskreft, anbefaler American Cancer Society vanlig koloskopi screening begynner ved 50 år for menn og kvinner og hvert 10. år etter den første undersøkelsen.

Bivirkninger

Siden pasienten er under sedasjon under en koloskopi, vil han ikke være helt klar, og beroligende vil ikke slites av i flere timer. Kramper, oppblåsthet og gass er vanlig. Hvis pasienten opplever ekstreme magesmerter, feber, svimmelhet eller merknader blod i avføringen, bør han kontakte lege umiddelbart.