Digidexo.com

Pediatric Portal Hypertensjon Ascites Komplikasjoner

Pediatric Portal Hypertensjon Ascites Komplikasjoner


Portal hypertensjon (PHT) er en klage ofte finnes i både barn og voksne pasienter som lider av ulike kroniske leversykdommer. Leveren er en abdominal organ som utskiller galle for fordøyelsen og også filtrerer blod fra magen og tarmen, å bryte det ned til mer håndterbare stoffer for resten av legemet. Når leveren blir fortvilet og cirrhotisk (arrete) blodtrykket i portvenen øker unormalt. Ascites, en unormal sammenslåing av fluid inneholdende albumin, glukose og elektrolytter i peritoneal (abdominal) hulrom, er en av flere komplikasjoner av leversykdom og PHT.

Portal hypertensjon symptomer og komplikasjoner

På sin egen, ikke PHT ikke med symptomer. Vanligvis er det ikke før en komplikasjon oppstår som en diagnose er bekreftet. Noen ganger kan en rutine endoskopi vil avdekke esophageal varicer. Varices oppstår når det er en hindring og trykket bygger i portvenen, forårsaker nye årer kalt collaterals skal vises. Disse collaterals er vanligvis større, svulmende blodårer og de kan sprekke og blødning, noen ganger dødelig. PHT er også diagnostisert etter at en pasient klager over fylde og ubehag i magen eller kortpustethet, vanligvis på grunn av ascites. En annen komplikasjon av PHT kalles hepatisk encefalopati. Når leveren er syk, betyr det ikke filtrere blodet optimalt. Giftstoffer som vanligvis fjernet fra blodstrømmen opphold i omløp eller er omdirigerte, utenom leveren helt ved den nye sikkerhetsvenesystem, inntil de når hjernen. Dette resulterer i atferdsendringer, tretthet eller forvirring

Diagnose

De ovennevnte komplikasjoner arbeide for å diagnostisere PHT. Også, kan legene bruke ultralyd med Doppler flow studie eller en computertomografi (CT) scan for å se flyten av blod gjennom portalen systemet. Et annet verktøy er en angiografi, injisere væske i sirkulasjonssystemet, og deretter observere banen av fargestoffet med røntgen.

Behandlinger

En linje med behandlingen er å redusere blodtrykket ved å bremse pulsen med en betablokker medisiner som nadolol. Et annet middel er for en kirurg å opprette en shunt eller en ny forbindelse mellom portvenesystemet og vena cava. Vena cava er blodåre som fører blodet fra nedre ekstremiteter og nyrene til hjertet. Dette omdirigering senker trykket og reduserer portal hypertensjon. Hvis PHT har forårsaket blødninger fra esophageal varicer, så en annen kirurgisk prosedyre, en endoskopi, er utført. Under en endoskopi av varicer er ligert (bundet av med gummistrikk) for å stoppe blødning og krympe årer. Påfølgende ligation prosedyrer er nødvendig som en følge opp, for å observere og legge til flere band hvis nødvendig, vanligvis en eller to flere ganger etter den første nødprosedyre.

Ascites: symptomer og komplikasjoner

Når visse kroppssystemer er kompromittert, kan fluid lekke fra leveren, tarmen, lymfesystemet eller omliggende blodkar inn i bukhulen. Leversykdommer er den vanligste årsaken til ascites, men det kan også forekomme med nedsatt (nyre) feil, hjertesvikt, lymfom, pankreatitt, eller til og med tuberkulose. Symptomer inkluderer en full eller oppblåst mage, redusert appetitt, og noen ganger kortpustethet. Store mengder væske føre til at magen blir stram og noen ganger marineforsvinner eller blir presset ut og til tider anklene blir hovne med ekstra væske (ødem).

En komplikasjon av ascites er faren for spontan bakteriell peritonitt (SBP) som er en alvorlig infeksjon i ascitesvæske. Det blir behandlet med et antibiotikum diett. Hvis SBP er ubehandlet kan være dødelig

Diagnose

Ascites er vanskelig å diagnostisere, med mindre det er minst en kvart av fluid som allerede er akkumulert i magen. En lege kan trykke på pasientens mage for å se etter sløvhet som indikerer væske. En annen test som kalles en "fluidbølgen." Trykket er brukt på midtlinjen av magen ved at pasienten eller en assistent plassere hånden sin fast og vertikalt langs den sjømilitære området. Deretter legen plasserer hendene på begge sider av buk og taps høyre side. En bølge av fluid blir følt på den motsatte side hvis ascites er tilstede.

Behandlinger

Avhengig av alvorligheten av ascites, tilstanden til lever og nyrer, og andre symptomer; anbefalt behandling er en kombinasjon av sengeleie, fluid begrensning og natrium-begrensning. Noen ganger kan en teknikk som kalles paracentesis brukes. Paracentesis er drenering av ascitesvæske av en nål punktering. Den væske renner gjennom et rør, og er samlet og undersøkt i laboratoriet for å bestemme både årsaken til ascites og hvis infeksjon er til stede.