Digidexo.com

Gode ​​sunne kilder til protein

Gode ​​sunne kilder til protein


Protein er viktig for menneskers liv, ifølge MayoClinic.com, og 10 til 35 prosent av kaloriinntaket bør komme fra det. Dette er omtrent 50 til 175 gram protein hver dag. Det finnes to typer protein, fullstendige og ufullstendige. Generelt sett, animalske kilder til protein inneholder alle de essensielle aminosyrene kroppen vår krever, men andre kilder kan ikke. Derfor, spesielt hvis du er vegetarianer, mål for variasjon i kosten.

Kylling og kalkun

Hvitt kjøtt fra kylling og kalkun gir en utmerket kilde til protein. Styr klar av den mørkere kjøtt fordi det er høyere i fett. Også, fjern skinnet fra kyllingen før spising, så dette er også ekstremt fett-laden.

Meieriprodukter

Skummet melk og fettfattig ost og yoghurt gir gode, sunne kilder til magre proteiner så vel som å hjelpe møte dine kalsium behov, ifølge WebMD.

Beef

Så lenge du velger magert kjøtt, har du en stor kilde til protein med lite umettet fett som er også høy i sink, jern og vitamin B12.

Soy

Soyabønner er en god kilde til protein og et utmerket alternativ til rødt kjøtt, ifølge Harvard School of Public Health. Faktisk, de er det eneste anlegget mat som MedlinePlus anser en komplett protein. Prøv å spise mellom 2-4 porsjoner per uke. Det er også noe som tyder på at soya kan bidra til å redusere noen av symptomene på overgangsalder.

Seafood

Dette er en utmerket kilde til protein. Faktisk er det en av de beste mat for barn, aktive voksne og eldre på grunn av sine mange helsefordeler, ifølge National Marine Fisheries Service.

Velg oljerike fisk som makrell og sardiner for en proteinrik mat som også er høy i omega-3 fettsyrer, som bidrar til å forhindre hjerte-og karsykdommer.

Hele korn, bønner og belgfrukter

Bønner, hele korn og belgfrukter alle gi gode kilder til protein og fiber, mineraler og vitaminer. Du kan finne hele korn i hele korn frokostblandinger, havregryn, brun ris og popcorn, i henhold til United States Department of Agriculture.

Egg

Egg er pakket full av protein og alle de åtte essensielle aminosyrene, ifølge BBC nettsted. Inkludere dem som en del av et balansert kosthold, men prøver ikke å spise mer enn én om dagen.

Nøtter

Muttere er gode proteinkilder, fiber og mineraler, i henhold til vekt-styreinformasjonsnettverk. De inneholder også sunt fett som ikke tetter blodårene.