Digidexo.com

Hva er symptomene når du blåser en plate i nakken?

Når folk snakker om å blåse en plate i nakken, de henviser til herniated cervical plate skade. Platen, eller brusk mellom ryggvirvlene, sprekker. Deretter siver gelé-aktig kjerne ut og utøver press på spinalnerver, som gir opphav til en rekke uønskede symptomer.

Symptomer i General

En herniated cervical plate vanligvis fører til skarpe smerter, nummenhet og svakhet i nakken og i andre muskler.

C6-C7 nivå Symptomer

De syv halsvirvler er nummerert C1 til C7. Nerverot skade mellom den sjette og syvende nakkevirvler kan forårsake svakhet og utstrålende smerter fra triceps til langfingeren.

C4-C5 og C5-C6 nivå Symptomer

Skivebrokk- mellom fjerde og femte nakkevirvler kan føre til svakhet i deltamuskelen eller skulder muskel. En herniated plate mellom femte og sjette nakkevirvler kan forårsake nummenhet og kribling smerter nedover biceps muskelen til tommelen side av hånden.

Behandlinger

Personer med en herniated cervical plate trenger å hvile og bruke is, spesielt de første dagene. Is bidrar til å holde den første betennelse, opphovning og smerte under kontroll. Så snart svelle avtar, kan en varmepute øke flyten av blod, som bærer oksygen og næringsstoffer som er nødvendig for helbredelse. Andre behandlingsalternativer er diskutert på spine-health.com.

Time Frame

En herniated cervical plate kan helbrede på egen hånd med riktig behandling. Tidsrammen kan variere fra et par uker til flere måneder.

Forebygging / løsning

Cervical plater blitt mer sårbare som en person aldre. Stretching og styrketrening kan øke fleksibiliteten og stabiliteten i nakken og minimere sjansen for plateskader.