Digidexo.com

Hva er en liten Hemangioma i leveren?

Små lever hemangiomer er godartede svulster som finnes i leveren som består av feilformede blodårer. Så mange som fem prosent av voksne har liten lever hemangiomer som forårsaker ingen symptomer, ifølge San Diego SHARP Healthcare.

Størrelse

Små hemangiomer er vanligvis mindre enn to inches bred.

Årsaker

Selv om legene ikke forstår fullt ut hva som forårsaker små lever hemangiomer, er det antatt disse godartede svulster er medfødt, noe som betyr at du er født med dem allerede til stede på leveren, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Ofte små hemangiomer i leveren produserer ingen symptomer. Når symptomene er tilstede, de inkluderer øvre høyre magesmerter, mett etter å ha spist bare en liten mengde, manglende appetitt, kvalme og oppkast.

Risiko

Små lever hemangiomer har potensial til å vokse seg større når kvinner blir gravide, på grunn av økningen i østrogennivået vanlige under fosterutviklingen, ifølge Mayo Clinic. I slike tilfeller skal hemangioma gir ofte symptomer og må fjernes for komfort av forventningsfull mor.

Behandling

Mesteparten av tiden, en liten hepatisk hemangioma krever ingen behandling i det hele tatt. Hvis bivirkninger garanterer behandling, mulige metoder omfatter kirurgisk fjerning, til et kirurgisk inngrep kuttes blodtilførselen til svulsten, og i svært sjeldne tilfeller, levertransplantasjoner eller stråling behandlinger.