Digidexo.com

Hvordan administrere en Snellen Eye Test

Snellen eye test er en vanlig medisinsk test som brukes for å fastslå en pasients synsskarphet. Synsskarphet er et kvantitativt mål på evnen av øyet for å identifisere svarte symboler mot en hvit bakgrunn på en gitt avstand. Synsstyrken bestemmes av den minste størrelse at pasienten kan leses klart.

Bruksanvisning

Kontroller at snellen eye Skjemaet skrives ut til de riktige dimensjoner. Topplinjen bør bestå kun av bare én bokstav. Dette brevet skal være 88 mm høy og bokstavene skal bli gradvis mindre etter hvert som du beveger deg gjennom linjene.

Sørg for at rommet er godt opplyst, men ikke i fullt sollys, da dette vil distrahere fra betrakterens normalt syn. Det er best å bruke indirekte lys, da dette vil gi en jevn fordeling av lys gjennom rommet. Sørg for at ingen distraksjoner er til stede. Prøv å begrense mengden av bevegelse i rommet.

Plasser pasienten 20 meter fra Snellen øye diagram. Be pasienten om å dekke det ene øyet med en indeks kortet. Har ham begynne med å lese den øverste linjen av øyet diagrammet. Deretter må pasienten gå videre til linjen under og fortsette å lese brevene til han ikke lenger kan gjøre dem ut. Spill bokstavene som pasienten leser dem.

Sammenlign pasientens resultater mot de faktiske bokstaver på kartet. Den siste linjen hun var i stand til å se og lese bestemmer korrekt hennes synsskarphet. Den første linjen er merket som 20/400, noe som betyr at noen med gjennomsnittlig visus kan lese denne linjen fra 400 meter unna. Den andre linjen er 20/200, den tredje linjen er 20/100, fjerde er 20/50, femte er 20/40, sjette er 20/30 og den syvende linjen er 20/20.

Gjenta prosessen på den andre siden for å bestemme synsskarphet for det andre øyet.