Digidexo.com

Hvem er i faresonen for Cerebral Parese?

Hvem er i faresonen for Cerebral Parese?


Cerebral lammelse er en irreversibel tilstand forårsaket av den manglende evne til bestemte deler av hjernen for å regulere kroppsbevegelse og muskeltonus. De delene av hjernen påvirkes på personer med cerebral parese kan bli ute av stand til å utføre sine gode funksjoner enten gjennom skader eller unormal utvikling før fødselen. Det er fem hovedgrupper av babyer som kjører en høyere risiko for å utvikle cerebral parese på grunn av denne hjerneskade.

Alvorlige fødselsskader

Spedbarn født med visse alvorlige fødselsskader har en økt sjanse for å utvikle cerebral parese. Mens disse fødselsskader i hovedsak innebære nevrologiske systemet --- defekter i hjernen eller ryggmargen --- de kan også inkludere skallen eller lungeskader, som begge kan være skadelig for en god utvikling av en ung barnets hjerne. Deformerte kraniet kan forhindre hjernen fra å vokse på riktig måte, og lungeskader kan forhindre hjernen fra å motta tilstrekkelig oksygen.

Høyrisiko Fødte

Visse typer høyrisikofødsler kan også øke muligheten for en baby å utvikle cerebral parese. Disse inkluderer kvinner gravide med flere fostre og kvinner som har en Rh protein som er uforenlig med deres foster. En Rh protein uforlikelighet oppstår når morens blod mangler en viss protein, kjent som Rh protein, mens barnets blod ikke inneholder protein. I denne situasjon vil mors antistoffer angripe Rh proteiner i barnets blod, å minske mengden av oksygen-bærende røde blodlegemer hos fosteret. I tillegg kan blod-clotting lidelser --- thrombophilias --- stede i enten mor eller barn høyne risikoen for cerebral parese.

Levering Komplikasjoner

Cerebral parese gang var tenkt å være utelukkende forårsaket av komplikasjoner oppstår under fødselen, spesielt hvis problemet involvert den nyfødte ikke får nok oksygen. Selv om oksygenmangel ved fødselen fortsatt fører en baby å ha høyere risiko for cerebral parese, er det nå kjent at andre levering komplikasjoner, for eksempel for tidlig fødsel, også bidra til økt risiko for tilstanden.

Komplikasjoner under graviditet

Hvis en gravid kvinne lider av en alvorlig infeksjon eller utvikler ekstreme skjoldbruskkjertelen eller beslag forhold mens hun er bærer fosteret, vil den nyfødte har større risiko for å utvikle cerebral parese. Alle disse tilstander kan forårsake en betydelig avbrudd i strømmen av næringsstoffer og oksygen til det voksende fosteret, og dette avbrudd kan resultere i unormal utvikling av hjernen.

Infant Brain Damage

Ikke alle risikofaktorer for cerebral parese oppstår før eller under fødselen: Spedbarn som får en alvorlig hodeskade eller traumer som fører til overdreven blødning eller resultater i en kort tid uten oksygen kan også bli påvirket. Skader på nervesystemet forårsaket av en infeksjon som hjernehinnebetennelse kan også resultere i en økt risiko for cerebral parese.