Digidexo.com

Hvordan å behandle nevropatisk smerte i sigdcelleanemi

Hvordan å behandle nevropatisk smerte i sigdcelleanemi


Det er tre hovedtyper av sigdcelle smerte: akutt, kronisk og nevropatisk smerte. Nevropatisk smerte er definert ved brenning, prikking, skyting og nummenhet og involverer sentralnervesystemet. For personer med sigdcelleanemi, kan nevropatisk smerte være intermitterende, varierende mellom lange episoder av smerte og intervaller som er smertefri.

Bruksanvisning

Smerter i sigdcelleanemi Kan være Allsidig og Diverse

•  Identifiser de faktorene som forårsaket eller forut angrepet av smerte. Forstå type og årsaken til smerten hjelper med smertebehandling.

Prøv ikke-farmakologisk management for nerver, inkludert varme og kulde terapi, vibrasjonsterapi og elektrisk nervestimulering.

Se på andre former for medikamentfrie behandlingsformer som massasje, avslapping, musikkterapi, guidet billedspråk, hypnose og akupunktur.

Ta reseptfrie medisiner som paracetamol og NSAID (ikke-steroide anti-inflammatoriske) som ibuprofen.

Snakk med legen din om reseptbelagte non-opoid medisiner som Tramadol og kortikosteroider. Tramadol er et sentralt virkende analgetika vist å være effektive ved mild til moderat alvorlig smerte forbundet med sigdcelleanemi.

Tips og advarsler

  • Sjekk med legen din eller helsevesenet leverandør for å finne det beste løpet av smertebehandling for nevropatisk smerte.
  • Kontrollerte utgitt opioider som Oksykodon kan være nyttig for smertebehandling i sigdcelleanemi, men kan forårsake bivirkninger som tretthet og kjøre risikoen for fysisk avhengighet.