Digidexo.com

Botemidler for bedsores

Sengeliggende pasienter ofte er ute av stand til å bevege seg, forårsaker at pasienten kan forbli i den samme posisjonen i flere timer. Som et resultat, kan blodstrømmen bli avskåret til området, og utvikle liggesår. Fordi en pasient har ofte lite utløp for å fortsette bevegelsen, kan de sår blir dypere og dypere, som strekker seg inn i muskelen.

Initial Treatment

Også kalt trykksår eller liggesår, liggesår vanligvis utvikle seg på eller rundt baken eller føttene. Medisinsk personell og kjære bør være klar over farene ved liggesår og stadig observere pasienten for eventuelle hud breakdowns (liggesår begynner vanligvis som en rødlig eller lilla område på huden).

Ved første tegn til liggesår, bør pasienten endre kroppsstilling regelmessig for å stimulere blodsirkulasjonen og bevegelse. En pasient kan overføres til en spesialisert madrass som veksler trykket til legemet via en rullende metode eller gjennom kontrollerte luftlommer.

Sårbehandling

En sårpleie spesialist bør ha en tendens til såret, noe som gjør arbeidet med å gjenopprette blodstrømmen, fjerne dødt vev og hindre vevet tørker ut. Medisinert kremer brukes på såret kan ikke bare redusere risikoen for videre smitte, men også holde sår rene. Sår også bør bandasjert etter et sår omsorg profesjonell.

Debridement, en metode sårpleie spesialister bruke til å fjerne dødt vev, må også være ansatt. Det finnes flere forskjellige måter å fjerne vev, og de oftest være avhengig av liggesår 'alvorlighetsgrad. Metoder inkluderer bruk av spesielle dressinger å styrke kroppens eget naturlige helbredelsesprosessen, ved hjelp av medisinske kryp å rense såret og kvitt det overflødig bakterier, som bruker kjemiske enzymer for å fjerne dødt vev, eller fjerne vev med medisinske instrumenter.

Diett for å stimulere Healing

Kroppens healing system kan være sårbare på grunn av tidligere forhold eller fra å bekjempe selve såret. Det er viktig for en pasient å konsumere et høy-proteindiett, noe som bidrar til at huden til å helbrede lettere. En lege kan også foreskrive en flytende protein supplement kalt Pro-Stat for å gi pasientene en direkte kilde til forbruker protein.