Digidexo.com

Vene nedleggelse Behandlinger

Vene nedleggelse er en vanlig måte å behandle tilstander som forårsaker store stygge årer. Det er flere alternativer tilgjengelige, og de blir ofte brukt for behandling av åreknuter eller edderkopp årer. Gitt det store antallet av mulig vene nedleggelse eller kirurgiske teknikker, er den typen som brukes avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand og hva legen anbefaler som den beste mulige alternativet.

Skleroterapi

Sclerotherapy er en prosedyre som brukes til å slå den berørte venen til arrvev, forårsaker den til å lukke opp. Det oppnås ved injeksjon av en oppløsning (enten saltløsning eller en kjemisk) direkte inn i venen som får den til å arret. Det er en svært effektiv prosedyre og vanligvis gjort på kontoret til legen din. Anestesi blir ikke brukt, og i de fleste tilfeller bare fremgangsmåten må utføres en eller to ganger for effektivt å lukke venen. Etter prosedyren, vil venen begynner å slite i løpet av et par uker.

Kirurgiske alternativer

I noen tilfeller kan kirurgisk fjerning brukes som et alternativ til eller i forbindelse med venen lukking. Disse inkluderer:

Vein stripping, som innebærer fullstendig fjerning av en lang åre gjennom en rekke små snitt gjort i beinet. Fremgangsmåten og utgivelsen alt skje på samme dag, og det er minimal restitusjonstid. Fjerning av venen forårsaker ingen sirkulasjonsproblemer heller, som de større venene i beinet plukke opp slakk.

Ambulerende phlebectomy, som innebærer fjerning av mindre årer gjennom små punkteringer gjort på benet. Anestesi ligger bare på plasseringen av punktering, og liker vene stripping, det er gjort som et poliklinisk prosedyre. Gjenopprettingstiden er rask, og det er minimal arrdannelse.

Endoskopisk vein kirurgi, som brukes kun i tilfeller hvor leggsår har utviklet. Den involverer anvendelse av et lite kamera settes inn i blodårene til å lukke og deretter fjerne dem gjennom små snitt. Som alle de andre kirurgiske inngrep, det også, er utført på poliklinisk basis.

Andre prosedyrer

Et kateter-assistert vene lukkeprosedyren involverer bruk av tynne rør som er satt inn i det berørte venen som deretter oppvarmet ved tuppen. Som legen trekker kateteret langsomt ut, den oppvarmede tuppen forårsaker venen å arr og sammenbrudd, noe som resulterer i en lukket og forseglet vene. Det er vanligvis ansatt bare i tilfeller der venen anses stor.

Laser kirurgi er en nyere teknologi som brukes av leger for å lukke mindre åreknuter eller edderkopp årer. Den involverer anvendelse av en konsentrert og kraftig laser for å sende pakker med lys til venen, slik at den langsomt blekne og forsvinne med tiden. Det er den mest minimal invasiv av alle prosedyrer.