Digidexo.com

Er All Tuberkulose smittsomt?

Er All Tuberkulose smittsomt?


Verdens helseorganisasjon definerer TB som en akutt infeksjonssykdom som overføres via luftbårne dråper. Oftest påvirker lungene, kan TB være ikke-smittsom eller smittsom.

Hva Bakterier Årsak TB?

Tuberkulose er forårsaket av Mycobacterium tuberculosis, overføres person til person.

Non-smittsom tuberkulose

Dersom TB-bakterier lever i kroppen, men immunsystemet hindrer bakteriene fra å vokse, er TB ikke smittsom. Transportøren kan ikke overføre TB til noen andre, men det er fortsatt mulig for TB å bli smittsom senere. Den ikke-smittsom form av tuberkulose er kjent som latent eller inaktiv TB.

Smittsom tuberkulose

Smittsom tuberkulose oppstår whern TB-bakterier leve og vokse i kroppen og immunsystemet kan ikke stoppe bakterier utvikler. Smittsom form for tuberkulose er kjent som aktiv TB.

Symptomer og Identifisering

Symptomer på smittsom tuberkulose inkluderer unormale røntgen, oppspytt, vekttap, nattesvette og frysninger, og identifisering er gjennom en hudtest kjent som Mantoux test, spytt test eller X-ray. De med latent tuberkulose kan ikke ha noen symptomer.

Ansvarsfraskrivelse

Informasjonen ovenfor er ikke ment å være en erstatning for riktig medisinsk vurdering, og profesjonell rådgivning bør alltid være søkt.