Digidexo.com

Hvordan behandle Koldbrann

Hvordan behandle Koldbrann


Det er mye lettere å forebygge koldbrann enn å behandle den. Hver gang blodstrømmen er begrenset til en kroppsdel, ringe legen din umiddelbart.

Hvordan behandle Koldbrann

•  Ta antibiotika som anvist av legen din, hvis koldbrann er forårsaket av en bakteriell invasjon. Antibiotika må startes tidlig i forløpet av behandlingen skal være effektiv. I de fleste tilfeller er intravenøs administrasjon den foretrukne rute.

Ta en antikoagulant som anvist av legen din for å redusere sannsynligheten for blodpropp utvikler seg i den berørte kroppsdelen.

Spis en høy-protein diett, hvis anbefalt av legen din. Protein bidrar til å reparere skadet vev.

Drikk rikelig med vann, minst åtte glass om dagen. Ekstra hydrering hjelper vev helbrede fordi så mye av kroppen består av vann.

Bruk spesialbygde sko for å holde presset ut av tær eller hæler som kan vise tegn til nekrose.

Unngå ikke-selektive betablokkere (reseptbelagte medisiner). Disse stoffene kan redusere blodstrømmen til ekstremiteter.

debride den angrepet av koldbrann vev, som bestilt av legen din. Debridering fjerner dødt vev, slik at friske, rosa vevet til å blomstre.

Har angrepet av koldbrann vev fjernet av en kirurg. Hvis nekrose er irreversibel, kan den kroppsdelen måtte amputeres. Vurdere en kirurgisk fjerning av den angrepet av koldbrann området.

Hint

  • Hvis symptomene vedvarer eller hvis du har spesielle medisinske tilstander eller problemer, anbefaler vi at du kontakter lege. Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.