Digidexo.com

Tegn og symptomer på Endometriose på Colon

Tegn og symptomer på Endometriose på Colon


Endometriose av colon, også referert til som intestinal endometriose, oppstår når endometriale implantater fester seg til tykktarmen. En endometrial implantatet er endometrialt vev som vokser utenfor livmoren. Disse implantatene kan feste seg selv til en hvilken som helst av de bekkenorganer eller til tykktarmen. Omtrent 12 prosent av kvinner med endometriose har også endometriose av tykktarmen. Kjenne symptomene på denne tilstanden er viktig fordi det kan forveksles med rektal eller tykktarmskreft.

Tarmsymptomer

Endometriose kan påvirke kolon, også referert til som tarmen, slik at pasientene kan oppleve tarmsymptomer. Ifølge Center for Endometriose Care, om lag 35 prosent av pasientene opplever forstoppelse, 25 prosent opplever smertefulle avføringer og kramper og 35 prosent av pasientene opplever diaré. Dette er de vanligste symptomene.

Mage symptomer

The Center for Endometriose Care sier at pasienter med tykktarms endometriose kan oppleve kvalme og oppkast. De kan også oppleve magesmerter, også referert til som magesmerte. Disse symptomene varierer sterkt fra mild til alvorlig. Alle pasientene får dem.

Endetarms Symptomer

Endetarms symptomer kan også forekomme. Disse kan omfatte rektal blødning og rektal smerte, ifølge Center for Endometriose Care. Alle pasienter med tykktarms endometriose ikke opplever disse symptomene.