Digidexo.com

Hva er Haemophilus influenzae bakterier?

Hva er Haemophilus influenzae bakterier?


Haemophilus influenzae (H. influensa) er en art av bakterier assosiert med infeksjoner i øyne, ører, hals, lunger, og i alvorlige tilfeller, hjernen og epiglottis. Det finnes forskjellige typer, eller serogrupper, av H. influensa, med serogruppe B er den mest alvorlige.

Utseende

Under mikroskop, ser H. influensa som små stenger eller nesten som tog boxcars. Når farget med Gram flekken, vises bakteriene rosa (Gram negative).

Infeksjoner

H. influensa bakterier forårsake ulike infeksjoner, særlig hos barn, fordi deres immunsystem ikke er fullt utviklet. Til tross for dette, er det normalt funnet i nesehulen på omtrent 75 prosent av barn.

Transmission

H. influensa bakterier overføres gjennom forurenset dråper av sekret fra luftveiene fra person til person. Enkle dråperegler, for eksempel en maske, kappe og hansker, kan være nok til å hindre infeksjon, sammen med vanlig håndvask.

Hib

Haemophilus influensa type b (Hib) er den farligste typen H. influensa, forårsaker hjernehinnebetennelse i ikke-vaksinert barn. På grunn av innføringen av en vaksine i 1988, det årlige antallet Hib-infeksjoner falt fra om lag 20.000 til i underkant av 200 dollar.

Behandling

H. influensa bakterielle infeksjoner svarer godt til antibiotika. Hvilke antibiotika er gitt og hvor lenge avhenger av pasientens og området av infeksjonen.

Fun Fact

H. influensa ble funnet i mange pasienter som døde av influensa når viruset ennå ikke var kjent for å eksistere, derav navnet "H. influensa". Haemophilus betyr "blod kjærlig" på latin, og det ble valgt fordi bakteriene vokser best i petriskål kulturer med blod.