Digidexo.com

Ketokonazol Cures for Ringorm i kroppen

Hvis du har en kløende, ringformet utslett på huden din, kan du ha ringorm av kroppen, også kjent som tinea corporis. Ringorm er ikke en faktisk orm, men en enkel soppinfeksjon som er lett å behandle med reseptbelagte medisiner. En medisiner som brukes i ringorm behandling er ketokonazol, som du kan ta topically eller muntlig.

Aktuelt Ketokonazol

Hvis du har en ringorm infeksjon i huden din som ikke klare seg på egen hånd eller svare på over-the-counter behandlinger, kan legen forskrive en sterk aktuell medisinering heter ketokonazol. Ifølge Mayo Clinic, er dette anti-sopp stoffet som brukes for alle former for ringorm, samt gjær infeksjoner og seboreisk eksem, og er en av mange aktuelle ringorm medisiner som legen din kan foreskrive å behandle en infeksjon. Den er tilgjengelig i et utvalg av former, slik som gel, sjampo eller krem. Legen din vil hjelpe deg å velge hvilken type du skal bruke, avhengig av infeksjonen plassering på kroppen din.

Som de fleste medisiner, bør du bruke alle foreskrevet ketokonazol henhold til legens instruksjoner, selv om huden din begynner å føle seg bedre. Medisinen er vanligvis brukt daglig til den berørte huden og omkringliggende områder, selv om riktig dosering kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av din tilstand. Mulige bivirkninger omfatter hudirritasjon og kløe, svimmelhet og tørre øyne.

Oral Ketokonazol

Dersom aktuell form av medisinen ikke greier å behandle ringorm infeksjon, kan legen forskrive oral ketokonazol. Denne behandlingen er også brukt av de som ikke klarer å ta griseofulvin, et vanlig type oral anti-fungal medisinering. I motsetning til aktuell ketokonazol, er den muntlige ruten vanligvis foreskrevet for mer alvorlige soppinfeksjoner i huden, inkludert blastomycosis og parakoksidioidomykose. Ifølge Mayo Clinic, er oral ketokonazol bare tilgjengelig i tablettform via en resept fra lege.

Den mest brukte dose av stoffet er ca 200 mg en gang daglig, men dette vil selvsagt variere avhengig av din generelle helse og alvorlighetsgraden av din tilstand. I likhet med aktuell behandling, bruker hele forskrivning av oral ketokonazol, selv om ringorm infeksjon løser i løpet av få dager. Bivirkningene av stoffet er utallige, men sjelden alvorlig, og kan være hodepine, svimmelhet og smerter i brystet.