Digidexo.com

Hvor lang tid tar det for Ritalin skal tre i kraft?

Hvor lang tid tar det for Ritalin skal tre i kraft?

Hva er ritalin?

Ritalin, kjent generisk som metylfenidat, er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle ADD eller ADHD, også kjent som Attention Deficit Disorder og Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Ritalin er kjent som en psykostimulerende og brukes til å stimulere nervesystemet. For behandling av ADD og ADHD, dette gjør at pasienten til å konsentrere seg under aktiviteter som han eller hun kan vanligvis føler distrahert under. Ritalin bør brukes til enhver tid pasienten føler seg engstelig eller urolig og ute av stand til å konsentrere seg.

Skrevet dose

Ritalin er vanligvis foreskrevet i doser på fem, 10 eller 20 milligram, avhengig av alvorlighetsgraden av ADD eller ADHD. Ritalin bør tas minst 30 minutter før et måltid, med mindre det er en utvidet-release versjon, som Ritalin SR, som kan tas med eller uten mat. Tygge Ritalin må tygges helt før den svelges, men ikke tygge eller knuse utvidet frisetting som Ritalin SR. Hvis du bruker flytende Ritalin, må du bruke den foreskrevne måleskje til å ta dosen, snarere enn en vanlig tabell skje.

Hvor lang tid tar det å tre i kraft?

Ritalin trer i kraft ca 15 minutter etter å ha tatt den, selv om noen mennesker ikke kan svare på mindre doser. Effektene av Ritalin, avhengig av dosen din og om du tar time-release kapsler, kan vare alt fra fire til 12 timer. Ikke ta en ny dose Ritalin hvis du ikke føle virkningene etter 15 minutter.