Digidexo.com

Glukose forordning

Reguleringen av glukose er et viktig system inne i menneskekroppen. Glukose er den primære drivstoff for hjernen og en sekundær drivstoff for muskelfunksjon og røde blodlegemer. Dermed sikrer at nok glukose er tilgjengelig er avgjørende. Imidlertid kan et overskudd av glukose bringer om sine egne problemer. Den best kjente sykdom forårsaket av en ubalanse glukose er diabetes.

Innhenting Glukose

Glukose er overveiende fått fra utsiden av kroppen gjennom kosten. Glukose er en oversikt fra karbohydrater, enkle eller komplekse. Enkle karbohydrater brytes ned raskt og føre til en topp i blodsukkeret. Komplekse karbohydrater brytes ned saktere forårsaker en mer gradvis endring i kroppens blodsukker. Når glukosen er brakt inn i kroppen, det tar en av tre veier mot bruk. Den mest direkte rute er fra tynntarmen til blodstrømmen hvor den er umiddelbart omdannet til ATP (adenosin-tri-fosfat). Dette går direkte til hjernen. Den sekundære ruten går gjennom bevegelsesapparatet hvor glukose blir lagret inne i musklene. Når denne ruten er tatt, kan den ikke vende tilbake glukose i blodet, og brukes til å drive seg selv muskelen. Den tredje rute er å gjenbrukbare lagring i leveren. Leveren holder på glukose i form av glykogen å frigjøre senere, så vel som å spille en viktig rolle i regulering av mengden av glukose i blodet er tilgjengelig, i forbindelse med bukspyttkjertelen.

Glukose og leveren

Leveren er hovedlagerbygning for glukose i kroppen i form av glykogen. Det er i stand til å holde 10 prosent av det totale volum på denne måten. Mens det er leveren som lagrer glykogen, er det bukspyttkjertelen som regulerer når det frigjør butikkene ut inn i kroppen.

Glukose og Pancreas

Bukspyttkjertelen er et organ først og fremst ansvarlig for å sende ut regulatoriske hormoner. De regulatoriske hormoner som er involvert i reguleringen av glukose er insulin og glukagon. Insulin frigjøres når glukosenivået i blodet stige for høyt. Det forteller leveren til å ta opp glukose fra blodet og lagre den til senere. Glukagon, det motsatte av insulin, produseres når blodsukkeret i blodet faller for lavt, og fører til at leveren til å gi slipp på sine butikker for å holde alt knirkefritt. Diabetes er forårsaket av et problem med kroppens reaksjon på insulin.

Glukose og Brain

Hjernen bruker 75 prosent av butikkene av glukose i kroppen. Ifølge Franklin Institute (2009), "hjerneceller trenger to ganger mer energi enn de andre cellene i kroppen." Dette er fordi i motsetning til de fleste celler, hjerneceller er konstant i en tilstand av metabolsk aktivitet. Selv når en person sover, hjerneceller er opptatt fikse ting ovenpå for å holde kroppen fungerer optimalt.

Dette høy etterspørsel er grunnen til at glukoseregulering i kroppen er så viktig.

Glukose og Diabetes

Diabetes er den best kjente av sykdommen unormal glukoseregulering. I sin primære form, ikke bukspyttkjertelen produserer nok insulin til å holde regelverket kjører riktig, slik at insulin har innført fra utsiden samt nøye kontroll av pasientens kosthold. Den sekundære formen er insulinresistente; kroppen bruker ikke tilgjengelig insulin godt og, igjen, er nøye kontroll av dietten imperativ.

Hyperglykemi er betingelsen for å ha for mye glukose i blodet. Hypoglykemi betyr at det er for lite. Selv om begge disse kan forekomme uten tilstedeværelse av diabetes, er de sterkt knyttet til diabetes på grunn av problemene med insulin.