Digidexo.com

Hva vil hjelpe å tømme Arterier?

Spise mat som fremmer sunne kolesterolet (HDL) og de som reduserer skadelige kolesterolet (LDL) nivåer bidra til å fjerne arteriene. Men du ikke bare trenger å vite hvordan kostholdet kan påvirke arterie helse, må du vite om andre endringer i livsstil.

Spis sunt hjerte Foods

Spis rikelig med fiber-rik mat hele dagen. Foods høy i løselig fiber, slik som hele korn, vil bidra til å fjerne arteriene. Løselig fiber fjerner plakk fra arterieveggene. Nyt hele korn brød, frokostblandinger, pasta og kjeks (laget uten delvis hydrogenert olje og / eller fett). Nyt et utvalg av frukt og grønnsaker. Frukt og grønnsaker er kjent for å være høy i antioksidanter og fiber. Disse hjerte sunn mat kan også bidra til å fjerne blodårene dine.

Spis mat med høyt omega-3 fettsyrer. Omega-3, ifølge Mayo Clinic, vil bidra til å holde blodårene dine elastisk og ren. Foods høy i Omega-3 er naturlige blodfortynnende. Spis laks tilberedt med friske urter. Snack på sardiner og fullkorn kjeks. Ha en sandwich av albacore tunfisk. Andre fisk å nyte inkluderer sild, makrell og ørret.

Vær forsiktig med transfett

Se opp for mat som inneholder transfett. Transfett er herdet ved romtemperatur og finnes i delvis hydrogenert olje og fett. Eksperter ved Mayo Clinic sier at transfett tjene en dobbel whammy siden de øker LDL-nivå og redusere HDL nivå. Vanlige matvarer som inneholder transfett er kommersielt forberedt bakevarer, energibarer og frityrstekt mat heter det amerikanske Department of Agriculture og American Heart Association.

Get Physical Activity

Brenne flere kalorier. Trening senker skadelige kolesterolet og øker det gode kolesterolet. Dette hjelper i å klarne arteriene. Ifølge American Heart Association og Mayo Clinic, du trenger for å få minst 30 minutter med moderat rask trening minst fem dager per uke. De 30 minuttene kan deles inn i 10-minutters intervaller. Moderat rask øvelsen inkluderer hjerte-aktiviteter som får hjertet ditt pumper å jobbe opp en svette. De behøver ikke å være intens.

Nyttige aktiviteter inkluderer å gå under lunsjtiden, fotturer en park sti, svømming runder, sykling (innendørs og utendørs), alle slags dans, Racket idretter som tennis og roing. Bli med i en vannaerobicklasse. Må sit-ups mens du ser TV. Ta trappen i stedet for heisen. Husholdningenes aktiviteter, som for eksempel å klippe plenen, omorganisere møbler og husmaling, kan inkluderes i denne kategorien.

Slutte å bruke tobakk

Slutte å røyke. Ifølge American Heart Association, kan røyking øke plakk forming på arterieveggene. Ved å slutte, vil du bidra til å øke HDL kolesterol nivå. Ikke røyke vil også føre til et lavere blodtrykk, noe som kan være en indikator for hjertesykdom. Din risiko for hjertesykdom, ifølge Mayo Clinic, er halvert i løpet av ett år etter røykeslutt din tobakk vane. Innen 15 år etter avslutte, er risikoen for hjertesykdom det samme som en som aldri har røykt.

Opprettholde en sunn vekt

Gå ned i vekt hvis du er overvektig. Bære rundt overflødig vekt fører til høye LDL nivåer, sier Mayo Clinic. Du kan redusere skadelige kolesterolnivået ved å miste så lite som fem til 10 lbs. Gå ned i vekt ved å spise mindre mat porsjoner, spise hjerte sunn mat, spise bare når du er sulten og trene mer. Sakte gjøre endringer for å bli med dem på daglig basis. Forplikte deg til et vekttap programmet hvis du er overvektig.