Digidexo.com

Er Gel Packs Trygt?

Er Gel Packs Trygt?


Gel pakker er fantastisk for å holde maten kald i en kjøligere og for iser ned skader når ingen isen er tilgjengelig. Men hva skjer når de gel pakke tårer eller er punktert? Gelen er inne ikke trygt å sette på huden eller å ha rundt mat.

Gel Pack Innhold

Gel pakker er laget av heavy-duty plast fylt med en gel som ikke vil fryse i kalde temperaturer. Gelen er slitesterk og vil nå en frysetemperatur, slik som is vilje, men vil ikke fryse til en fast form. Gelen er vanligvis et ikke-giftig stoff som ikke vil slå inn i en væske, så selv om pakken er punktert, vil det ikke blande inn med noen matvarer i en kjøligere. Sammensetningen av gelen vanligvis er hydroksyetylcellulose eller vinylbelagt silikagel.

Overall Safety

Gel pakker er generelt trygt. Problemet som kan oppstå er at gel kan være skadelig hvis det lekker ut, avhengig av hvilken type gel. De fleste gel pakker har en advarsel etikett som informerer brukeren om hvorvidt innholdet er farlig når utenfor originalemballasjen. Innholdet bør ikke med hensikt fjernes fra plastbeholder, eller bør innholdet gang inntas.

Sikkerhet for skader

Noen gel pakker har etiketter varsler brukeren om at et ark eller håndkle skal brukes mellom overflaten av gelen pakken og overflaten av pasientens hud, dersom gelen pakke vil bli brukt til å behandle en skade. Gelen blir ekstremt kald etter å ha vært i fryseren i et par timer, så hvis påføres direkte på eksponert hud, kan eksponeringen føre til frostskader etter en viss tid.

Advarsel

Brukere bør ikke holde en gel pack som har sprunget lekk, eller bør de gjøre et forsøk på å reparere et punktert gel pack. Gel pakker er ikke dyrt, så det er lettere å kjøpe en ny en, enn å prøve å reparere den gamle, og risikere å bli skadet. Idrettsutøvere som bruker gel pakker for å behandle skader bør være klar over hvor lenge de holder en gel pakke på den skadde området. Det er best å bare holde Gelpack på den skadde området i 15 minutter. Hvis holdt på lenger, kan frostskader oppstå.

Alternatives

En opplagt alternativ til gel pakker er poser med is, som kan redusere hevelse eller holde maten kald. Et annet alternativ er en pose med frosne grønnsaker. Frosne erter fungerer godt som en ispose for skade, som erter i samsvar med det skadde området og kan holdes på plass ved å pakke en bandasje rundt posen.

Ice er et trygt alternativ til gel Paks. Siden isen smelter, vil eventuelle lekkasje suge klær og andre tekstiler. Som gel pakker, bør isen ikke stå på bar hud for en lengre tid.