Digidexo.com

Hva er årsakene til Hodepine og Tongue Spasms?

Hva er årsakene til Hodepine og Tongue Spasms?


Hodepine og tungekramper kan alvorlig påvirke de som lider dem, forårsaker smerte og ubehag, og gjør det vanskelig å utføre daglige oppgaver. Det er mange årsaker til hodepine og tunge spasmer, og noen av disse er koblet til hverandre. Noen hodepine og tungekramper kan forebygges, mens noen ikke kan.

Tongue Spasm

Tungekramper kan være oromandibular dystoni (OMD). OMD gjør tungen beveger seg i alle retninger, og kan gjøre det vanskelig eller umulig å svelge. OMD kan være forårsaket av cerebral parese, encefalitt (eller hevelse i hjernen), bivirkninger av enkelte legemidler, hepatisk encefalopati (en leversykdom) og Hunter chorea (en generativ nervelidelse).

Muskelkramper

Tungekramper kan også være forårsaket av kramper. Tungen er en stor muskel, og er så utsatt for kramper, som refererer til en ufrivillig sammentrekning av en muskel. Hvis tungen er underlagt kramper, kan det føles innsnevret og svulmende. Kramper har mange årsaker, blant annet alkohol, dehydrering, en underaktiv skjoldbruskkjertel, nyresvikt og kan også være en bivirkning forårsaket av visse medikamenter.

Tension Hodepine

Det er to hovedformer hodepine: spenning og migrene. Spenningshodepine spredt over hele pannen og er ofte forårsaket av stramme, innleide muskler i kjeve og nakke. Dette betyr at en hodepine kan være forårsaket av belastningen på kjeven forårsaket av tunge spasmer. Spenningshodepine kan også være et symptom på andre problemer, for eksempel stress, depresjon og angst. Mangel på søvn, sult, alkohol og narkotika, koffein tilbaketrekning og søtsaker som sjokolade kan alle føre til spenningshodepine.

Migrene Hodepine

Migrene forekommer vanligvis sammen med andre symptomer som uskarpt syn. De er forårsaket av unormal hjerneaktivitet som er forårsaket av faktorer som stress, mangel på søvn, høye lyder og kosthold. Migrene er relativt vanlig og vanligvis streik mennesker mellom 10 og 46 mest.

Cluster Hodepine

Cluster hodepine vanligvis angripe den ene siden av hodet, og kan også være ledsaget av en tett nese. Cluster hodepine kan vare alt fra en uke til et år. Cluster hodepine kan være forårsaket av en plutselig frigjøring av histaminer eller serotonin i kroppen. Denne utgivelsen kan utløses av store høyder, sterkt lys og varme.

Betraktninger

Du bør snakke med legen din dersom du opplever en hodepine eller tunge spasmer i mer enn noen få dager.