Digidexo.com

Behandlinger for kreft i bukspyttkjertelen

Bukspyttkjertelen er et organ som ligger i området for bukhulen bak den nedre del av magesekken, som produserer enzymer og hormoner som er ansvarlige for å hjelpe på fordøyelsen og sukkermetabolisme. Kreft i bukspyttkjertelen er en sykdom av dette organ som vanligvis vil spre seg raskt, og siden det er vanskelig å detektere i en tidlig fase er det vanskelig å overvinne. Behandlinger av bukspyttkjertelkreft avhenger av hvilket stadium sykdommen oppdages på, og andre behandlings faktorer, inkludert hvor gammel pasienten er og hva tilnærming er å foretrekke. Men i avanserte stadier prognosen for å bli frisk fra kreft i bukspyttkjertelen uansett hva behandlingen er nesten alltid svært dårlig.

Behandling Focus

Hvis det er mulig, vil fokus for bukspyttkjertelkreft behandling være å utrydde hele kreft, men denne tilnærmingen er vanligvis ikke et alternativ siden sykdommen er sjelden fanget tidlig nok til å gjøre dette praktisk. Det neste valg, da, er å forsøke å holde kreft i bukspyttkjertelen fra å vokse i størrelse, og fra å spre seg til andre deler av kroppen. Hvis dette ikke lykkes så bukspyttkjertelkreft behandlinger vil ta sikte på å gi lindring til symptomer og holde den enkelte så komfortabelt som mulig.

Operasjoner

De fleste tilfeller av kreft i bukspyttkjertelen er ikke operativ, men hvis sykdommen er diagnostisert raskt så kirurgi kan fjerne svulster. Svulster i hodet i bukspyttkjertelen kan tas ut av det som kalles Whipple prosedyren. Hodet i bukspyttkjertelen, blir partier av tynntarmen, det hele galleblæren, og et stykke av gallegang alle kirurgisk fjernet under denne operasjon med den mulighet at en del av magesekken også vil bli fjernet. Den Whipple prosedyren er en kreft i bukspyttkjertelen behandling som kan føre til infeksjoner, og også til blødning, og inntil bukspyttkjertelen kan gjenopprette det kan være midlertidig diabetes, så vel. Rekonvalesent tid for en slik operasjon er lang, varer i mange uker. Når halen slutten av bukspyttkjertelen er fjernet for å ta ut kreftsvulster da operasjonen er kjent som en pancreatectomy. Milten kan også komme ut og sjansen for blødning og infeksjon er svært reell.

Stråling Treatment

Kreft i bukspyttkjertelen kan bli angrepet med strålebehandling hvor høy energi stråling bjelker er fokusert på kreftceller til å drepe dem. Det er ofte gjort i forbindelse med noen operasjoner for å fjerne kreft i bukspyttkjertelen, og det kan enten være utført med en ytre strålings maskinen eller implantert i legemet i nærheten av kreft regionen til effektivt å behandle problemet. Strålebehandling for kreft i bukspyttkjertelen oppstår vanligvis fem dager i uken over en periode på seks uker med behandlinger bare noen få minutter i varighet hver gang. Diaré, tretthet, irritasjon og kvalme huden er vanlige bivirkninger fra stråling behandlinger.

Kjemoterapi

En annen behandling designet for å drepe kreftceller i bukspyttkjertelen er kjemoterapi. Denne formen for behandling bruker kraftige stoffer og brukes ofte sammen med strålebehandling ved kreft i bukspyttkjertelen tilfeller. Et slikt medikament er chemo Gemcitabin, som er en infusjons stoff som er tatt intravenøst ​​over tid. Denne spesielle middel kjemoterapi virker på kreftcellene, men kommer med bivirkninger, slik som kvalme og tretthet. Fluorouracil og Capecitabine er andre bukspyttkjertelkreft kjemoterapi medisiner som har vist seg noe effektivt.

Andre mulige behandlinger

Målrettet medikamentell behandling er en spesialisert behandlingsform som bruker medisiner som Tarceva og Erlotinib å forstyrre produksjonen av kreftceller. Tarceva, for eksempel, kan blokkere det kjemiske stoff i kroppen som forteller kreftceller til å reprodusere. Disse stoffene kan brukes med kjemoterapi narkotika for å kjempe kreft i bukspyttkjertelen. Kliniske studier er alltid pågående med håp om å produsere medisiner som kan bekjempe kreft. Pasienter med dårlig prognose kan noen ganger bli akseptert i slike studier der eksperimentelle medikamenter brukes. Bukspyttkjertelkreft vaksiner utprøves i en slik prøveperiode for å faktisk gjøre immunforsvaret til noen med kreft hjelpemiddel i å stoppe forkant av sykdommen.