Digidexo.com

Tegn og symptomer på et meieri allergi hos barn

Tegn og symptomer på et meieri allergi hos barn


Ifølge Mayo Clinic, er kumelk en av de vanligste matallergener og den ledende årsaken til allergisk reaksjon i ekstremt små barn. Ca 2 til 3 prosent av små barn blir påvirket av meieri allergier hele verden. Mens de fleste barn vokser til slutt allergi mot melkeprodukter med rundt to år eller tre, allergi mot melkeprodukter er en alvorlig bekymring for sine foreldre og familiemedlemmer. Hvis du mistenker at barnet ditt kan være har et meieri allergi, er det viktig å forstå hva som forårsaker det, og hvilke tegn og symptomer å se etter.

Hva er årsaken til Meieri allergi hos barn?

Matallergier forekommer hos barn som immunsystemer er svekket. Identifisere proteinene i meieriprodukter som farlig, utgivelser immunsystemet antistoffer for å bekjempe inntrengerne. Deretter blitt utsatt for meieri proteiner resultater i immunsystemet slippe histaminer som er i stor grad ansvarlig for en rekke allergiske symptomer --- dryppende nese, elveblest, kvalme, pustevansker og en farlig tilstand som kalles anafylaksi. Meieriprodukter inneholder to typer av protein: kasein, som finnes i de faste deler av melk, myse, og de flytende rester av melken etter at den curdles. Barn kan være allergisk mot bare én type meieri protein eller begge deler.

Tegn og symptomer på Meieri Allergi

Allergiske reaksjoner på meieri varierer fra barn til barn, og kan være mild eller alvorlig. Mesteparten av tiden tegn og symptomer er nevnt et par timer etter et melkeprodukt er spist og inkluderer elveblest, oppkast og tungpustethet. Andre tegn og symptomer ta lengre tid å manifestere og kan inkludere diaré eller løs avføring, hoste, magekramper, et utslett på huden og en rennende nese. Det er uvanlig for babyer å ha en allergisk reaksjon på melkeproteiner som sendes til dem gjennom morsmelk.

Når Meieri Allergi er farlig

Anafylaksi sjelden resulterer fra en melkeallergi, men det kan forekomme. Denne tilstanden er livstruende fordi det fører til at luftveiene å lukke, og et barn vil være ute av stand til å puste. Anafylaksi er også preget av svimmelhet eller besvimelse, rask puls, og stupbratt fall i blodtrykket som forårsaker sjokk. Hvis barnet ditt har en anafylaktisk reaksjon, er det nødvendig med en tur til legevakten. Barnet vil bli behandlet med en injeksjon av adrenalin. Ifølge American Academy of Allergy, Asthma og immunologi, matallergier slik som å meieri utgjør 35 til 50 prosent av alle tilfeller av anafylaksi.

Meieri allergi eller matvareintoleranse?

Meieri allergi og intoleranse for melkeprodukter innebære svært ulike symptomer. Barn som bare er intolerante for meieriprodukter vil ha fordøyelsesvansker som inkluderer oppblåsthet, gass og diaré. Når et barn er intolerante for melkeprodukter, er det ingen kompromiss av immunsystemet. Den eneste måten å sørge for at et barn er allergisk mot melkeprodukter, er å bekrefte allergi gjennom hud eller blod testing.

Holde barn trygge

Den beste måten å forhindre en allergisk reaksjon er å sørge for at barnet ditt ikke spiser melkeprodukter. Amming eller bruk av allergivennlige eller soya-baserte formler anbefales for babyer med melke allergier. Men hvis barnet spiser fast føde, inspisere mat etiketter nøye, fordi pakket mat kan fortsatt inneholde enten kasein eller myse selv om etiketten hevder at maten er "nondairy" eller "melk-fri." I tillegg vil de fleste barn være ute av stand til å tolerere sau eller geitemelk om de er allergiske mot kumelk --- proteiner er for like. Hvis barnet ditt har en alvorlig allergisk reaksjon på melkeprodukter, har ham bære en medisinsk varsle armbånd eller annen form for identifikasjon. Snakk med ditt barns barnelege om å få en auto-injeksjon adrenalin enhet hvis han er i fare for anafylaktisk sjokk.