Digidexo.com

Perifer nevropati og brystsmerter

Perifer nevropati resultater fra skade eller press plassert på nerver som fører til nummenhet i ekstremiteter: enten hender eller føtter eller begge deler. Det smerter i ekstremitetene kan være mindre eller større og kan øke over tid dersom det underliggende problemet ikke er behandlet. Du kan oppleve skarpe smerter, svie og utstrålende smerter sammen med nummenhet og svakhet. Noen mennesker kan utvikle brystsmerter fra perifer neuropati. Snakk med legen din om noen uvanlige smerter du opplever å få en riktig diagnose.

Årsaker til Perifer nevropati

Det er mange tilstander og sykdommer som kan føre til perifer nevropati. Det kan være en fysiologisk tilstand som en klemt nerve eller en herniated plate skape press på ryggmargen og andre nerver. De med diabetes har høy risiko for perifer neuropati resulterende formen dårlig sirkulasjon. Vitaminmangel kan føre til dårlig helse nerve som kan alkoholisme og visse autoimmune sykdommer så som lupus og reumatoid artritt. De som lider av nyre- eller leversykdom, så vel som de med skjoldbrusk forhold er også utsatt for perifer neuropati.

Focal nevropati

Perifer neuropati påvirker områder utenfor brystet, men dette betyr ikke at du ikke kan oppleve brystsmerter som et resultat av din tilstand forårsaker perifer neuropati. Nesten halvparten av alle diabetikere vil utvikle perifer nevropati. De samme sirkulasjonsproblemer som forårsaker dette nevropati kan påvirke noen nervesenteret i kroppen, og dermed focal nevropati kan også utvikle. Focal nevropati påvirker øynene, ansiktsmusklene, ører, rygg, bryst og buk. Focal nevropati som fører til brystsmerter kan bli feildiagnostisert som hjertesykdom, hjerteinfarkt eller blindtarmbetennelse.

Polyarteritt nodosa (PAN)

Polyarteritis nodosa (PAN) er en vaskulær tilstand der blodårene svelle. Dette skjer i små og middels store arterier i kroppen inhibere blodstrømmen til vevet. Dette kan føre til perifer nevropati. Hvis du lider av denne tilstanden, vil du være i fare for focal nevropati som skyldes dårlig blodtilførsel til sentrale strøk. Musklene vil bli svekket og vev kan dø av denne tilstanden. Du kan øke risikoen for hjerte feste og slag hvis du ikke skal behandle denne tilstanden. Kortikosteroider brukes til å redusere hevelse og bedrer blodsirkulasjonen.

Risiko med brystsmerter

Brystsmerter er ingenting å ignorere. Når et hjerteinfarkt eller hjerneslag oppstår, har du minutter å reagere for å redde livet ditt. Mens det er sikkert linker til perifer neuropati som fører til focal nevropati og brystsmerter, må du bruke sunn fornuft når du arbeider med brystsmerter. Hvis du er klar over din tilstand og erfaring brystsmerter regelmessig, kan dette være av mindre bekymring enn om brystsmerter blir et nytt symptom. Diskuter din tilstand med legen din regelmessig og sjekke helsen til hjertet ditt til å være trygg.

Behandling

Perifer nevropati er et symptom på andre forhold. Det er viktig å få en skikkelig medisinsk diagnose og behandle den underliggende årsaken snarere enn bare forholde seg til smertebehandling. For de med fysiologiske problemer som for eksempel herniated plater og klemte nerver, løse trykket på nerven er først og fremst. Diabetikere bør ha regelmessige undersøkelser for å teste nerve stabilitet i sine ekstremiteter og jobber hardt for å opprettholde stabile blodsukkeret.

Hvis du lider av brystsmerter bør du ha en angiografi for å avgjøre om hjertet ditt er påvirket av tilstanden din. De fleste som lider av perifer neuropati og få riktig behandling vil finne at de gjenvinne full bruk av de berørte ekstremiteter. Tidlig diagnose og behandling er essensiell.