Digidexo.com

Tann Implant Prosedyrer

Tann Implant Prosedyrer


Tann implantater bidra til å gjenopprette et naturlig utseende til ditt smil ved å gi permanente tannerstatninger. Fordi tannimplantater er forankret i kjevebeinet, føles det implanterte tann og ser ut som en naturlig tann. Ifølge American Association of Oral og Maxillofacial Surgeons, er suksessraten for tann implantater om lag 95 prosent.

Betraktninger

Du kan bli godkjent for en tann implantat hvis du er villig til å gå gjennom den omstendelige prosedyren involvert i implantert og har nok bein i kjeven for å støtte implantatet. I noen tilfeller kan du være i stand til å ha et bein pode hvis kjevebeinet ikke er sterk nok for et implantat. Hvis du har en helsetilstand som bremser healing, kan et tannimplantat være mindre sannsynlig å være vellykket. Dental implantater er vanligvis ikke brukes hos barn inntil full kjeve bein vekst er oppnådd.

Før Prosedyre

Før du begynner implantasjon prosedyren, vil tannlegen vurdere tennene og ta røntgen av munnen. Tannlegen vil også finne ut om du trenger et bein pode før implantasjon. Et bein pode kan være nødvendig hvis bein er for tynn eller myk og vil ikke kunne støtte implantatet. Under bein pode prosedyren, er et lite stykke bein fjernet fra et annet område av kjeven eller hoften og plassert i den svake delen av kjeven din. Dersom podet området er stor, kan det ta flere måneder før den nye delen av benet kan støtte implantatet. Hvis du trenger bare mindre pode, kan prosedyren ikke forsinke implantasjon.

The First Step

Plassere en tann implantat er en multi-trinns prosess som ofte tar mellom 3-9 måneder å fullføre. Det første trinn i prosessen involverer boring av hull i benet for å plassere metallimplantat sylinder som vil tjene som roten av implantatet. Det kan ta opptil seks måneder for bein å vokse rundt sylinderen og feste den på plass. Du vil bli gitt lokal eller generell anestesi eller sedasjon mens hullene er boret og kan trenge å spise myk mat i flere dager etter inngrepet. Fordi du ikke vil ennå har mottatt den delen av implantatet som er synlig over tannkjøttet, kan du bli gitt en midlertidig protese for å dekke gapet i munnen.

Distansen

Når metallsylinderen er forankret sikkert i kjevebeinet, vil distansen bli plassert. Distansen forbinder kronen, den delen av implantatet som ser ut som en tann, til metallsylinderen. Å plassere anslags trenger å gjøre et lite snitt i tyggegummi for å nå metallsylinderen. Lokalbedøvelse brukes vanligvis for dette trinnet. Etter plassering av distansen, vil tannkjøttet må gro i noen uker før implantasjon prosessen kan fortsette.

Plassere kunstig tann

Når området rundt støtte helbreder, vil tannlegen gjøre et inntrykk av munnen din. Inntrykket vil bli sendt til en prosthodontist, en tannlege som spesialiserer seg på å lage kunstige tenner, slik at en krone kan gjøres. Du kan velge å ha en fast implantat protese, en krone som vil bli permanent sementert på distansen, eller kan velge en flyttbar protese. En avtagbar protese klikker på plass og kan tas av for rengjøring, noe som ligner på proteser.