Digidexo.com

Bivirkninger av Nortriptyline

Nortriptylin (merkenavn Pamelor) er et medikament i en gruppe legemidler som kalles trisykliske antidepressiva, eller TCA. Ifølge Mayo Clinic, trisykliske antidepressiva virker på tre forskjellige nevrotransmittere i hjernen - serotonin, noradrenalin og dopamin - for å lindre symptomer på depresjon. Forskere tror at når disse nevrotransmittere har unormal aktivitet, kan depresjon streike, men trisykliske antidepressiva kan være i stand til å arbeide for å bedre en pasients atferd og stemninger.

TCA bivirkninger

Nortriptylin er kun ett medikament i en gruppe av trisykliske antidepressiva. Disse spesifikke antidepressiva faktisk har flere bivirkninger enn andre antidepressiva, ifølge Mayo Clinic, på grunn av hvilke celler som er påvirket av narkotika. Noen av bivirkningene som er mer plagsomt enn farlig er tørr munn, forstoppelse, nedsatt seksuell funksjon, hodepine, kvalme og svakhet. Noen av bivirkningene kan være ganske farlig. Disse er døsighet, uklart syn, svimmelhet, økt hjertefrekvens, forvirring og lavt blodtrykk.

Mindre alvorlige

Nortriptylin spesifikt har noen bivirkninger som kan forekomme. Det er mange som er ansett å være mindre alvorlig enn andre. Mange mennesker vil oppleve fordøyelsesproblemer, som kvalme, oppkast, smerter i magen, en nedgang i appetitt og forstoppelse eller diaré. Noen vil oppleve problemer inne i sitt hode, som hodepine, øresus og tåkesyn. Noen andre bivirkninger som kan oppstå i visse individer er tørr munn, svakhet, nummenhet i ekstremiteter, et utslett eller økt svetting.

Serious

Alvorlige bivirkninger knyttet til en allergi mot medisiner kan være elveblest, hevelse i ansikt eller pustevansker. Mange bivirkninger kan komme plutselig, slik som en ujevn puls, brystsmerte, svetting, nummenhet på den ene side av legemet, hodepine eller forvirring og besvimelse. Andre alvorlige bivirkninger som kan utvikle seg over tid er hallusinasjoner, kramper, muskel tics, minkende vannlating, ekstrem tørste og lett blåmerker. Hvis noen av disse bivirkningene oppstår, kontakt lege umiddelbart.

Overdose

Hvis du tror du har tatt for mye nortriptylin, kontakt legen din umiddelbart. For mye nortriptylin kan være dødelig. Hvis legen ikke kan kontaktes umiddelbart oppsøke akutt medisinsk behandling andre steder. Det er visse bivirkninger å se etter hvis du tror du er overdoser på denne medisinen. Disse bivirkningene kan være ting som tretthet eller forvirring, hallusinasjoner, tåkesyn, oppkast eller besvimelse. Det kan også være effekter som muskelstivhet, følelse ekstreme temperaturforandringer, kramper eller går i koma.

Stoppe Treatment

Selv stoppe behandlingen brått med nortriptylin kan forårsake bivirkninger. De fleste leger ikke anser stoffer som nortriptylin å være vanedannende, men i mange tilfeller, når folk slutter å ta medikamenter som disse de begynner å få symptomer som er som abstinenssymptomer. Ifølge Mayo Clinic, dette kalles seponering syndrom. Disse bivirkningene anses ikke å være farlig. De vanligste er hodepine, kvalme, svimmelhet og slapphet. Du kan føle deg som om du har kontrakt influensa.