Digidexo.com

Hva du skal gjøre for en tannpine

Tannpine kan være forårsaket av sigaretter, dårlig kosthold eller feil munnhygiene. For å opprettholde sunne tenner, slutte å røyke sigaretter eller snus. Redusere forbruket av sukker og raffinerte hvitt mel produkter, noe som øker risikoen for tannråte. Brush og floss tennene konsekvent. Bruk en mild, sirkelbevegelse med tannbørsten. Børsting for hardt kan føre til at tannkjøttet å trekke seg tilbake, noe som fører til tannråte. Gå til tannlegen når du har en tannpine, som det kan være et tegn på et alvorlig problem. Men det er noen rettsmidler du kan prøve å lindre smerten.

Umiddelbar Relief

Du kan finne umiddelbar lindring for en tannpine ved å gjøre noen enkle ting. Først, kan det hende at tannpine være forårsaket av en partikkel av mat kilt mellom tennene. Bruk tanntråd for å forsiktig fjerne eventuelle matrester. Deretter skylle munnen med varmt (ikke varmt) saltvann. Løs opp et par teskjeer salt i et glass med varmt vann og swish den rundt munnen. Dette kan bidra til å berolige og rense munnen.

Medisiner

Ta en over-the-counter smertestillende medikamenter, som aspirin eller ibuprofen, for å lindre smerten. Ibuprofen kan også redusere eventuell hevelse du måtte ha. Man kan også bruke benzokain, som er et topisk, over-the-counter bedøvelse. Bruk denne gel til det smertefulle området, samt området rundt. Hvis du oppdager at du har et hulrom forårsaker tannpine, prøv å bruke benzocaine direkte i hulrommet. Benzokain vil nummen smerte.

Clove Oil

Kjøp en flaske med nellikolje (også kalt Eugenol). DAB olje på området for smertelindring. Fedd olje kan også bidra til å redusere risikoen for infeksjon, som det er en antiseptisk. Du kan også prøve å blande fedd olje med sink oksid for hulrom. DAB noen få dråper i hulrommet for å danne en midlertidig fylling. Bare husk at dette er midlertidig - vil du fortsatt trenger å gå til tannlegen.

Andre tips

Det er et par andre triks du kan prøve å lindre tannpine smerte. Gni et stykke is på nettet av huden mellom tommel og pekefinger. La den stå der i ca fem minutter eller til den er nummen. Dette vil forstyrre smertesignalet langs de samme nervene som registrerer din tannpine smerte. I tillegg er løk kjent for sine antibakterielle egenskaper. Du kan tygge på et stykke rå løk i noen minutter for å drepe bakteriene i munnen. For en tannpine, plasserer et stykke løk på det berørte området for smertelindring. Du kan også prøve dette med et fedd fersk hvitløk.