Digidexo.com

Bivirkninger av benzoylperoksid

Benzoyl peroxide er den aktive ingrediensen i mange over-the-counter akne kremer og ansikts vasker. Det er ganske effektiv på å klarne opp mildere tilfeller av akne og bidrar til å hindre fremtidige utbrudd, og for det meste, er det ansett som trygt. Likevel er det noen potensielle bivirkninger av benzoylperoksid som du bør være klar over.

Typer

Den vanligste bivirkningen er tørr hud, men noen mennesker vil oppleve svie og kløe. Andre kan utvikle en lokal allergi mot benzoyl peroxide produkter.

Time Frame

Tørrhet og mild peeling vanligvis går bort etter noen uker med fortsatt bruk, men hvis dine bivirkninger synes å bli verre, eller hvis du har brennende og smertefull hud, slutte å bruke benzoylperoksid og snakke med en hudlege.

Identifikasjon

Hvis ansiktet ditt er blitt tørr og huden flasser eller peeling på de stedene hvor du har søkt benzoylperoksid, betyr det at du har bivirkninger fra bruk av produktene. Hvis du har hevelse og kløe etter bruk av benzoylperoksid, kan du være allergisk mot noe i produktet.

Betydning

Tørr hud fra bruk av benzoylperoksid er ikke farlig, men mer alvorlige bivirkninger kan føre til alvorlig ubehag eller økt risiko for infeksjon.

Advarsel

I tillegg til å forårsake uønskede bivirkninger hos noen mennesker, kan benzoylperoksid også føre til bleking av klær og hår, så vær forsiktig når du søker benzoylperoksid, slik at det ikke får på overflater som kan bleket.