Digidexo.com

Tester for ADD i Voksne

Tester for ADD i Voksne


Diagnostisering ADHD eller ADD, hos voksne må være grundig og omfattende å få en riktig diagnose. Tidlig barndom atferd, kombinert med utvidet testing, brukes til å diagnostisere ADD hos voksne. Som med mange sykdommer, blant annet nøyaktig testing utelukker andre sykdommer som kan ligne ADD symptomer. Symptomene på ADD kan være irriterende eller livs ødeleggende.

Barndoms Symptomer Aktuelle i Diagnostisering Adult ADD

Ifølge Dr. David B Sudderth, forfatter av "Adult ADD The Complete Handbook", en av de to store atferds avvik må ha vært til stede under barneårene for mer enn seks sammenhengende måneder med den potensielle ADD pasientens liv for å hjelpe til riktig diagnostisering av ADD hos voksne.

Det første kriteriet er merket som uoppmerksomhet. Leger går gjennom en omfattende diagnose for å se om pasienten har en barndom historie av visse faktorer som kan merkes som uoppmerksomhet, som for eksempel manglende evne til å følge instruksjoner gjennom, å miste nødvendige verktøy som trengs for å utføre daglige aktiviteter, eller er regelmessig glemsom hverdagslige aktiviteter.

Det andre kriteriet har å gjøre med de atferdsmessige problemer som handler direkte med hyperaktivitet eller impulsivitet. Konstant uro og vanskeligheter venter tålmodig for å svare på et spørsmål eller stå i kø er eksempler på hyperaktiv og impulsiv atferd.

Det er viktig at atferdsproblemer som er beskrevet ovenfor behovet for å være til stede før fylte syv. Andre viktige faktorer inkluderer atferdsmessige problemer i mer enn ett område av livet, for eksempel jobb og hjemme. Det er nødvendig å konkludere med at eventuelle atferdsproblemer ikke er direkte relatert til psykiske lidelser eller personlighetsforstyrrelser, og at forstyrrelser føre til alvorlige komplikasjoner i sosiale fasetter.

Nevropsykologisk testing for ADD i Voksne

Foruten å gjennomføre en grundig barndom historie av mistanke voksen ADD lidende, er nevropsykologisk testing også gjort hos voksne som antas å være lider av ADD. Den Wender Utah Rating Scale er en spørreskjemaundersøkelse som igjen kaster lys over barndommen oppførselen til mistanke voksen ADD pasienter. Andre questioners er utformet spesielt for voksne og hvordan deres atferd påvirker deres nåværende liv, per American Journal of Psychiatry.

Sykdommer som Mimic ADD

Symptomer på enkelte sykdommer kan etterligne symptomene på ADD, som fører til en unøyaktig diagnose, ifølge Dr. Sudderth. Noen symptomer på post-traumatisk stresslidelse speil de av ADD. Visse nevrologiske sykdommer, slik som frontallapp sykdom og epilepsi kan ha overlappende symptomer, så vel. En barndom historie evaluering er viktig å konkludere med at symptomene har vært til stede fra en ung alder.

Konvensjonelle behandlinger for Adult ADD

Etter en diagnose bestemmes fleste leger fore tradisjonelle medisiner, for eksempel Ritalin, Dexedrine, Adderall og Cylert, de mest populære ADD narkotika, per Dr. Sudderth. I visse situasjoner kan diagnostisering legen valgte å foreskrive en antidepressant, slik som Tofranil, Elavil, Paxil eller Effexor, som har vist seg å være effektive i mange ADD lider. Andre mer ikke-konvensjonelle behandlinger inkluderer innføre antihypertensive medisiner til pasienten, for eksempel betablokkere, eller til og med antiepileptika (Depakote eller Tegretol).

Alternative behandlinger og terapier for ADD

Når en lege eller pasient er motvillige til å engasjere seg i foreskrivende terapi, andre alternativer er tilgjengelige. Ifølge Dr. Sudderth, psykoterapi, gruppebehandling, og biofeedback kan bidra til å gi positive tilbakemeldinger til pasientene. Andre ikke-tradisjonell terapi kan inkludere kosthold intervensjon, vitamin- og mineraltilskudd og kinesiologi.

Utradisjonelle medisiner, for eksempel ginkgo, ginseng, eller grønn te, er spioneringen for å ha visse helbredende effekter. Selv om noen mennesker velger å inkludere disse formene for kosttilskudd ved behandling av ADD, er flere studier er nødvendig for å fastslå deres effektivitet.