Digidexo.com

Tidlige tegn på nyresykdom

Nyresykdom er en ganske vanlig, men likevel urovekkende, sykdom fordi symptomene vanligvis ikke vises før sykdommen er godt sammen. Det er få tidlig advarsel skilt, så hvis du er på et høyere risiko for nyresykdom, er det viktig å vite hva du skal se etter. Nyresykdom, hvis ubehandlet, kan føre til nyresvikt, som kan til slutt være dødelig. Holde tritt med dine physicals, inkludert blodprøver og urinanalyse.

Funksjon

Nyrene er to knyttneve-sized filtreringssystemer nærheten ryggen på hver side av ryggraden. Nyrene filter avfall og overflødig vann fra blodet og starte prosessen med å konvertere disse avfallsstoffer og vann i urinen. Når nyre sykdom rammer, trenger de organer ikke fungere effektivt, noe som resulterer i kjemiske ubalanser i blodet, samt for mye eller for lite vann i kroppen, noe som påvirker mobilnettet helse.

Urinering Endringer

Kronisk nyresykdom (CKD) kan somle i årevis før nyresvikt utvikler seg. Men på veien dit kan være tegn, spesielt endringer i vannlating. Hvis du oppdager at du får opp om natten for å tisse oftere, eller hvis du finner deg selv urinerer mer eller mindre enn du vant til, kan det være du har nedsatt nyrefunksjon. Ta hensyn til endringer i urinen din. Er det blek hele tiden, eller er det foamier? Hvis noen av disse endringene utvikle, informere legen din umiddelbart.

Cardiovascular Health

Fordi nyrene spiller en nøkkelrolle i å opprettholde den kjemiske balansen i blodet, administrere blodtrykket og få blod arbeidet gjort med hver årlige fysiske. Hvis du har høyt blodtrykk, diabetes eller noen form for hjertesykdom, er du på høyere risiko for nyreproblemer. Ha nyre helse vurderes, selv om du ikke har ytre tegn på nedsatt nyrefunksjon.

Hevelse

Hvis sviktende nyrer ikke skal fjerne væske fra kroppen effektivt, vil væske bli beholdt, spesielt i føtter og ankler, ben, hender og ansikt. Hvis du legger merke til hevelse i ethvert område av kroppen, må det undersøkes snarest. Hvis nyresykdom diagnostiseres på dette punkt, kan det være avansert, men det fortsatt kan behandles og håndteres.

Andre symptomer

Nyre dysfunksjon kan føre til en kjemisk ubalanse som påvirker hvordan mat smaker. Du kan ha dårlig ånde og en ammoniakk eller metallisk smak i munnen. Du kan også føle seg trøtt eller kortpustet (på grunn av væske i lungene).

Betydning

Nyresykdom er en tilstand som rammer anslagsvis 26 millioner amerikanere, eller om lag én av ni voksne. Mange andre er i faresonen for å utvikle tilstanden. Hvis du er høy risiko for diabetes og / eller hjertesykdom, er du i faresonen for noen nyre dysfunksjon.