Digidexo.com

Tegn og symptomer på blære Pain

Blæren er en hul, muskuløs organ som sitter på bekkenbunnen og samler urin produsert av nyrene. Urin kommer inn i blæren via rør som kalles urinledere og utganger via et annet rør som kalles urinrøret. Både menn og kvinner kan oppleve smerter i blæren, noe som kan tilskrives mange årsaker. Andre symptomer som haster, smertefulle samleier og trykket i bekken organer kan følge med smerte.

Urinveisinfeksjoner

En vanlig årsak til urin smerte er urinveisinfeksjon. I tillegg til blæren eller magesmerter, kan infeksjoner føre til hyppige og smertefull vannlating og brenning med vannlating. Den vanligste årsaken til en urinveisinfeksjon er bakterier fra tarmen som lever på den omkringliggende huden rundt vagina, penis eller endetarm. De bakterier inn i urinrøret og reise oppover mot urinveiene. Siden kvinner har kortere urinrør enn menn, de er mer utsatt for urinveisinfeksjoner. Venter for lenge med å urinere og tørke fra tilbake til forsiden etter en tarmen bevegelse kan forårsake en infeksjon. Seksuell aktivitet etter en lang periode med avholdenhet eller sprek stakk under sex kan også føre til en urinveisinfeksjon. En infeksjon må diagnostiseres av en urinalysis og antibiotika er den vanlige behandlingen.

Interstitiell cystitt

Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand som forårsaker betennelse i blæren. Denne tilstanden er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Lider kan oppleve mild til alvorlig blære og bekkensmerter, samt hyppig vannlating og det haster. Noen IC lider har små blødende sår i blæren fôr. Denne tilstanden er vanskelig å diagnostisere og legene er ikke sikker på hva som forårsaker det, selv om enkelte fagfolk mener matallergier, kan en historie av urinveisinfeksjoner eller en defekt i blæren fôr bidra til IC. IC lider kan svare på en diett som eliminerer mat med høyt syre og kalium, eller stoffer som de som er ment for overaktiv blære. Den interstitiell cystitt Network har mange ressurser for både pasienter og fagfolk, inkludert en online support forum, bøker, videoer og informasjon om den nyeste forskningen.

Uretrastriktur

Uretrastriktur oppstår når urinrøret er merket av infeksjon eller skade. Den arrdannelse smalner urinrøret, noe som fører til at strømmen av urin for å være blokkert. Hvis striktur ikke er åpnet opp, vil urin sikkerhetskopiere inn i systemet og resultere i blæren infeksjon, betennelse i prostatakjertelen, urinlederne eller nyrer. Lang sikt, kan tilstanden føre til nyresvikt og død. Hvis urinstrømmen er fullstendig blokkert, må et kateter settes inn for å tømme blæren. I noen tilfeller, en wire dilator eller en prosedyre som involverer bruk av en cystoscope og instrumenter for å åpne opp Innsnevringen er nyttig. I kroniske, tilbakevendende tilfeller kan en implantert kateter eller kirurgisk fjerning av den smalere del av urinrøret være mest effektive.

Blærekreft

Blærekreft vanligvis rammer eldre voksne, selv om yngre mennesker kan utvikle det. Røyking, familiehistorie, langsiktig bruk av en urinkateter og kjemisk eksponering er risikofaktorer for å utvikle blærekreft. Symptomer inkluderer blod i urinen, smertefull og hyppig vannlating, mage eller ryggsmerter og urinveisinfeksjon. Blærekreft er diagnostisert av urinprøve, røntgenbilder ved hjelp av en injisert fargestoff eller ved hjelp av en smal omfang til å se inne i blæren. Behandlingstilbud omfatter kirurgi, cellegift og stråling.

Vaginal Cancer

Vaginal kreft er sjeldne, og oppstår som oftest i cellene som linje vagina. Siden skjeden er i nærheten av blæren, kan blæren smerte være en mulig symptom på vaginal cancer. Andre mulige symptomer er blødning etter samleie, klump eller masse i vagina, vannaktig utflod som kan inneholde blod eller være illeluktende, smertefull vannlating, forstoppelse og bekkensmerter. Risikofaktorer inkluderer å være over 60 år, tidligere gynekologisk kreft, eksponering for HPV-viruset og eksponering for abort forebyggende medikamenter. Behandlingsmetodene omfatter kirurgisk fjerning av tumoren, stråling og kjemoterapi. I mer avanserte tilfeller kan fjerning av hele skjeden og de omkringliggende bekkenorganer være nødvendig.

Ytterligere informasjon

Siden blæren smerte har mange årsaker - noe som kan være livstruende - konsultasjon med en medisinsk faglig er nødvendig. Familie leger kan være i stand til å behandle mindre blæreproblemer, men mer kroniske tilstander krever konsultasjon med en urolog eller annet medisinsk faglig.