Digidexo.com

Lymphocytoma Med Lyme sykdom

Lymphocytoma Med Lyme sykdom


Lyme sykdom er en type infeksjon forårsaket av bakterier som kommer inn i menneskekroppen gjennom et flåttbitt. Når en person har borreliose, borrelial lymphocytoma (eller lymphocytoma cutis) kan noen ganger oppstå. Denne komplikasjon er ikke betraktet som en separat sykdom, men heller en sekundær syndrom som følge av den primære infeksjon.

Classic Lyme sykdom

Lyme sykdom er forårsaket av en infeksjon av en bakterie som heter Borrelia burgdorferi, som overføres gjennom flåttbitt. Forskjellige stammer av bakterien finnes på forskjellige steder rundt om i verden, som fører til en litt annerledes mønster av symptomer avhengig av hvor infeksjonen inntraff.

Kjennetegnet tegn på Lyme sykdom er en rød, sirkulær utslett som gradvis utvider utover på huden. I den andre fasen av sykdommen, bakterier ytterligere invadere kroppen og infeksjonen sprer seg til andre systemer i kroppen, forårsaker utslett, muskel eller leddsmerter, svimmelhet eller hjernehinnebetennelse. Lyme sykdom kan også føre til kronisk nerveskader.

Geografi i Lymphocytoma Infeksjoner

Fordi den typen bakterier som befinner seg i flått verter forskjellig fra område til område, kan de sekundære symptomer assosiert med Lyme sykdom varierer. I Europa, kan borrelial lymphocytoma forekomme i den annen, systemisk fase av sykdommen som bakteriene spres gjennom kroppen. Lymphocytoma har aldri blitt rapportert i Nord-Amerika, ifølge EMedicine.com. Det er ukjent hvorfor europeiske Lyme sykdom kan forårsake lymphocytoma mens infeksjoner fra andre regioner ikke.

Symptomer på Lymphocytoma

Borrelial lymphocytoma er preget av en enkelt nodule på 0,4 tommer til 1,2 inches. Knuter kan være fast og enten rød, lilla eller fargeløs. Knuter fra borrelial lymphocytoma ofte dannes i områder med lavere hudtemperatur, inkludert øreflippene, brystvorter, nese og pungen. Nodule seg selv er ikke skadelig.

Årsak til Lymphocytoma

Lymphocytoma oppstår når lymfocytter, en type hvite blodceller, er rekruttert til et område av huden som reaksjon på en infeksjon. Andre betennelsesceller kan følge, skape nodule karakteristisk for borrelial lymphocytoma. Tilstanden i seg selv er ikke smertefull eller farlig, og representerer en normal immunrespons mot Lyme-sykdom.

Behandling av Lyme sykdom med Lymphocytoma

Lyme sykdom og tilhørende lymphocytoma er diagnostisert av lege eller hudlege. Legen utfører en fysisk undersøkelse av et hudutslett og bestiller en blodprøve for å bekrefte diagnosen av Lyme sykdom. Den fysiske undersøkelsen avslører også om en pasient har borrelial lymphocytoma.

Både Lyme sykdom og lymphocytoma behandles med en antibiotikakur for å drepe bakteriell infeksjon. Antibiotika kurs av to eller tre uker er vanligvis anbefales, selv om praksis kan variere avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen og klinisk vurdering av legen. Fanger Lyme sykdom og lymphocytoma i sine tidlige faser er viktig for å hindre kronisk skade på nervesystemet.