Digidexo.com

Tilbake smerte hos barn

Ryggsmerter hos barn er ikke så vanlig som det er for voksne, og enda mindre vanlig i prepubescent barn. Mest sannsynlig, hvis et barn viser tegn til kroniske ryggsmerter, det er noen underliggende lidelse.

Årsak

Den vanligste årsaken til ryggsmerter hos barn er muskel belastning forårsaket av en idrettsskade eller fall.

Andre årsaker

Spondylolyse, noe som påvirker 5 prosent av barn, er en mangel i nedre ryggvirvel.
Mindre vanlige årsaker er skiveprolaps, diskitis, pyelonefritt, Sheurman er kyfose og spondylolistese. Andre årsaker, selv om sjeldne, er svulster, traumer, leddgikt og infeksjoner.

Varselskilt

Hvis et barn opplever symptomer som feber, nummenhet, problemer med å gå, eller blære eller tarmproblemer, bør en lege konsulteres.

Behandling

En barne anti-inflammatorisk medisin, sammen med hvile og is, bør være nok til å behandle smerte for muskelspenninger. Hvis det ikke er bedring etter noen dager, er det tid for et besøk til legen. Legen vil starte med en verbal historie og spør om barnets siste fysiske aktiviteter. Han kan ta røntgen hvis nødvendig.

Forebygging

Bærer en tung ryggsekk kan være en årsak til ryggproblemer hos barn. Pass på at de ikke bære mer enn 15 prosent av sin egen vekt. Sørg også for å ha begge stroppene på fordi bære tunge gjenstander på den ene siden kan føre til en ubalanse i ryggmuskulaturen. Få rikelig med mosjon vil hjelpe barn å styrke sine tilbake muskler samt de andre store muskelgruppene som bidrar i å støtte ryggen.