Digidexo.com

Lave nivåer av protein i blodet

Protein er en viktig kosttilskudd stift. Dens nærvær i kroppen guider en rekke fysiologiske funksjoner. Proteinmangel i blodet kan føre til alvorlige helseproblemer hvis den vedvarer over en tidsperiode.

Typer

Det er to typer av protein som er tilstede i blodet: albumin og globulin.

Funksjoner

Proteiner er ansvarlig for transport av materialer, for eksempel jern, vitaminer og hormoner, gjennom blod. De kan også bidra til å bekjempe infeksjoner ved å levere skadelige materialer i blodet til nyrene og leveren for destruksjon.

Viktig

I en studie publisert av det medisinske tidsskriftet The Lancet i 1989, fant forskerne en sterk sammenheng mellom redusert albumin nivåer og dødelighet av kreft, hjertesykdom og andre aliments. Av 7735 menn som ble testet, dødeligheten for dem som albumin blod nivåene var under 40 gram per liter var 23/1000. Dødeligheten for de menn som albumin blod nivåene var over 48 gram per liter var 4/1000.

Årsaker

Lave verdier av proteinet i blodet ofte et resultat av dårlig ernæring, i henhold til G. Maria Essig, MS, ELS. Andre årsaker omfatter nyre-og leversykdom, diabetes, og hjertesvikt.

Normale nivåer

Ifølge Essig, optimale protein i blodet varierer fra laboratorium til laboratorium. En sunn totale proteinverdi er 5,5 til 9,0 gram per decaliter (g / dl). En frisk albumin-verdi er mellom 3,5 og 5,5 g / dl, og en optimal globulin-verdi er mellom 2,0 og 3,5.