Digidexo.com

Hva er årsaken til lavt kalsium og lavt kalium i en person?

Mineraler er nødvendig for kroppen å fungere riktig. To nødvendige seg er kalium og kalsium. Begge disse utføre bestemte oppgaver som holder kroppen sterk og sunn.

Funksjon

Kalium er nødvendig for å bistå i nervesystemet, redusere sjansene for å utvikle høyt blodtrykk og hjelpe til med fordøyelsen. Kalsium er nødvendig for å holde bein og tenner sunt.

Årsak

Kalium mangler kan være forårsaket av en dårlig diett, oppkast, diaré og problemer med organene i fordøyelsessystemet. Kalsium mangler kan også være forårsaket av dårlig kosthold sammen med skjoldbrusk problemer og lav vitamin D. Begge er sterkt påvirket av hormonnivåer.

Symptomer

Begge kan føre til muskelkramper, svakhet og smerter. Lav kalsium kan også resultere i lav beintetthet og problemer med tennene.

Behandling

Lav kalium er behandlet ved å fikse problemer med spesifikke organer, kosttilskudd og bedre matvaner. Kalsium mangel er også behandlet av endring i kosthold og kosttilskudd, men også behov for å fokusere på årsaken.

Forebygging / løsning

Spise mat som er rik på både kalsium og kalium er den beste måten å forhindre en mangel. Eksempler på kalium er bananer, avokado og rosiner. For kalsium, spise meieriprodukter, mandler og brokkoli.