Digidexo.com

Hvordan lære å lese med Monocular Vision

Hvordan lære å lese med Monocular Vision


Når en person har syn på bare ett øye, det kalles monocular visjon. Personer med monocular visjon kan ikke se så godt de kunne med to øyne. Dette er fordi de har mindre sidesynet, og fordi uten to øyne som sender informasjon til hjernen, har de ikke dybdesyn - evnen til å se hvor langt unna noe er. Disse problemene kan forstyrre oppgaver som kjører og lesing. Tilpasning til monocular visjon kan gjøre det lettere å lese, noe som kan hjelpe deg med alt, fra å velge en rett på en meny til følgende aktuelle hendelser i avisen.

Hvordan lære å lese med Monocular Vision

Shine lyset fra lampen på din lesestoff (for eksempel en bok), slik at det ikke skinner på øyet. En måte å gjøre dette på er å plassere lampen bak deg, men vinkelen det slik at lyskilden faller direkte på boken.

Hold boken rett foran øynene på en behagelig avstand.

Flytt lesestoff frem og tilbake som du leser, i stedet for å flytte øyet. Dette hindrer tretthet i øynene.

Innhent spesielle briller fra en optiker, for eksempel teleskopiske briller, hvis visjonen i den gjenværende øyet er ikke perfekt.

Hint

  • Reading er påvirket av tapet av et øye, men ikke så mye som oppgaver som kjører eller går på et fortau. Se lenke i Resources for hjelp med disse oppgavene.
  • Fordi du bare har syn på ett øye, er det spesielt viktig at du beskytter øyet. Vurdere å bruke vernebriller, og å ha et ekstra par i tilfelle noe skjer med det første paret.