Digidexo.com

Hva er en endoskopi?

Hva er en endoskopi?


En lege vil bruke en endoskopi for å visuelt sjekke den øvre fordøyelsessystemet for problemer som polypper, svulster, fremmedlegemer eller årsaken til visse symptomer. Fremgangsmåten medfører at en lege ved hjelp av en liten kamera montert på enden av en lang og fleksibel slange som deretter sendt ned i pasientens hals og inn i spiserøret, magen, og begynnelsen av tynntarmen. En endoskopi, eller EGD, kan gjøres på et sykehus på poliklinisk basis eller i et legekontor.

Identifikasjon

Endoscopies kan bidra til å identifisere gastrointestinale problemer som blødninger og hva som ligger bak slike problemer som konstant oppkast, kvalme og magesmerter. Under en endoskopi, har en lege evnen til å gjøre en biopsi av en hvilken som helst vev som er ansett mistenkelig, og polypper kan fjernes og andre betingelser behandles. Alt som har satt seg fast i den øvre fordøyelseskanal kan fjernes i løpet av en endoskopi. De brukes også som en oppfølging verktøy for å sjekke suksess for andre operasjoner og prosedyrer.

Time Frame

Før å ha en endoskopi, vil du ikke være i stand til å spise eller drikke for 6 til 8 timer, noe som er gjort slik at magen blir tom og gi legen en god titt på ting. Hvis du tar visse medisiner, kan det hende du må avstå fra å gjøre det, spesielt hvis de er blodfortynnende. Diabetikere er alltid gitt instruksjoner om hva de kan gjøre om insulininjeksjoner. Rett før endoskopi, vil du bli gitt et beroligende middel for å slappe av deg, sammen med smertestillende medikamenter. Noen leger vil spray pasientens hals med en lammende agent. Mange vil faktisk sove gjennom hele prosedyren. Endoskopi tar vanligvis ikke mer enn 20 minutter. Etterpå noen blir nødt til å kjøre deg hjem, og det anbefales at noen tilbringe resten av dagen sammen med deg i tilfelle av eventuelle komplikasjoner.

Funksjon

Under en endoskopi, ligger en pasient ned på et kirurgisk bord på hans venstre side. Ofte er det skjermer festet som vil se hans pust, puls og blodtrykk. Han kan ha en IV i armen levere en beroligende. En plast munn vakt vil bli brukt til å beskytte endoskopet og pasientens tenner. Omfanget vil bli satt inn i halsen, og legen vil si at pasienten til å svelge som det går ned. Det er smertefri, men pasienten vil være i stand til å snakke som dette skjer. Noen ganger luft pumpes forsiktig inn i spiserøret til å utvide seg i fordøyelseskanalen. Legen vil være å se på video monitor som kameraet på slutten av omfanget sender bilder til, på jakt etter noe utenom det vanlige. Legen vil utføre prosedyrer som for eksempel en biopsi om nødvendig, og deretter fjerne omfang, hvoretter pasienten vil ligge i utvinning området inntil sedasjon har slitt av.

Effekter

Avhengig av hva endoskopi ble utført for, kan pasienten motta resultatene med en gang. Hvis en vevsprøve ble fjernet, og pasienten må vente på resultatene å komme tilbake fra laboratoriet. Noen bivirkninger av en endoskopi kan omfatte oppblåsthet og mer gass enn vanlig, men dette bør passere i en dag eller to. Pasienten kan ha noen blod i sin spytt og halsen kan bli sår, men dette vil også øke raskt.

Advarsel

Ingen prosedyren er uten risiko, og en endoskopi er intet unntak. Det er alltid en liten sjanse for overdreven blødning hvis et stykke vev er fjernet for en biopsi. Infeksjoner er en svak mulighet, og hvis endoskopet skaper liksom en rift i spiserøret eller magen, så det kan kreve kirurgi for å fikse. Legen din vil varsle deg å se etter slike tegn som blod i avføringen, høy feber, pustebesvær og magesmerter som kan bety det har vært noen komplikasjoner.