Digidexo.com

Ergoterapi behandlingsplaner

Ergoterapi (OT) er funksjonsorientert terapi. Flere typer mennesker kan ha nytte av ergoterapi, fra barn med psykiske og / eller fysiske funksjonshemninger til eldre mennesker som har fysiske evner har forverret seg over tid. OT behandlingsplaner kartlegge pasientens rute til forbedring. Det endelige målet med ergoterapi er å forbedre livskvaliteten for pasientene.

Kandidater til OT

OT er vanlig foreskrevet for personer som ble alvorlig skadet i bilulykker, folk som lider av en alvorlig hodeskade, kreftpasienter, og voksne med hjernen og / eller ryggskader. Imidlertid kan barn ha nytte av OT, også. Barn med fysiske og / eller psykiske funksjonshemminger, som autisme og cerebral parese, og barn med atferdsproblemer kan ha nytte sosialt og faglig fra OT.

Betydning

Ergoterapi behandling planer er utformet for å forbedre pasientens livskvalitet ved å gi pasienten mer uavhengighet. Terapeuter gjøre dette ved å lære pasienter å gjøre nødvendige kompensasjoner. For eksempel, hvis en høyrehendt person mistet sin høyre hånd, ville en terapeut lære personen å bruke sin venstre hånd for å skrive og utføre andre oppgaver. Avhengig av saken, kan behandling planer inkluderer undervisning en pasient å bruke utstyr hjelpemidler for oppgaver som å spise og bli kledd. Utstyr hjelpemidler kan hjelpe en person gjøre en oppgave han ellers ikke ville være i stand til å gjøre på egenhånd.

Typer

Ergoterapi behandling planer fokusere på å forbedre alle aspekter av livet. Noen OT fokuserer på å være i stand til å fungere i arbeidslivet. Andre behandlingsplaner kan fokusere på personlig pleie, som å være i stand til å kle seg og lage mat selv, eller fritidsaktiviteter, som å være i stand til å bruke en datamaskin. Ulike OT verktøyene brukes til å oppnå målene i en gitt behandlingsplan. For eksempel er spesialdesignet tastatur brukes til å forbedre pasientens evne til å skrive på en datamaskin.

Fordeler

Pasienter har nytte av ergoterapi ved å lære sett av ferdigheter for å øke uavhengighet. Å være selvstendig øker selvfølelse og fører til en mer oppfylle liv. Høy selvtillit er viktig for helsen. Lav selvfølelse kan føre til lidelser som depresjon og narkotikamisbruk. For barn, er OT spesielt gunstig. Bruke ferdighetene lært i ergoterapi, kan barna få venner lettere og maksimere faglig potensial.

Betraktninger

På noen måter, er ergoterapi lik fysioterapi (PT). OT behandling planer kan omfatte gjøre øvelser for å styrke muskler, akkurat som fysioterapi. Forskjellen mellom de to er øvelser gjøres som en del av ergoterapi er oppgaveorienterte; i fysioterapi, er øvelser gjort av hensyn til å styrke musklene. Ta en golfspiller som er utvinne fra midlertidig lammelse i hans underkroppen, for eksempel. I PT en terapeut kan ha golfer gange på en tredemølle for å styrke bena; ergoterapeut vil ta golferen til en golfbane å gå og styrke bena. Ergoterapi tilbys i en rekke steder, inkludert skoler, rehabiliteringssentre, sykehjem og sykehus.