Digidexo.com

Hvordan overvinne en funksjonshemming

Hvordan overvinne en funksjonshemming


Americans with Disabilities Act definerer en person med en funksjonshemming som å ha en registrering av verdifall eller blir ansett som å ha et verdifall. På grunn av denne definisjonen, er amerikanerne med funksjonsnedsettelser får mulighet til å få en utdanning og arbeid uten diskriminering. Når du er diagnostisert med en svekkelse, kan du enten lider av det eller lære å overvinne den.

Hvordan overvinne en funksjonshemming

•  Forstå din funksjonshemming. Når du vet betingelsene for din funksjonshemming du styrke deg selv med kunnskap om hvordan å leve med hell. Jo mer du vet om din verdifall på mer effektiv blir du ved å delta i aktiviteter som du er god på og få hjelp med de som du sliter med. Spør legen din for mer informasjon om din funksjonshemming eller sjekk Centers for Disease Control hjemmeside (se Ressurser).

•  Utvikle besluttsomhet. Sett deg små mål og presse deg selv til å oppnå dem. Abbie Rabine, første runner-up i 1999 Miss Massachusetts missekåringen, ble diagnostisert med et språk-basert læring funksjonshemming som gjorde det vanskelig å uttrykke språket i muntlig eller skriftlig form. Rabine sa hun nektet å tro at hun ikke kunne være utdannet på grunn av funksjonshemningen. Gjennom vilje og hardt arbeid tok hun både high school og college.

•  Tenk positivt. Opprettholde en positiv tanke mønster tillater deg å nyte livet og motiverer deg til å prøve ting som synes umulig. Oscar Pistorius, dobbel-Amputert løper som innehar verdensrekorden i 100-, 200 og 400-meter løp under T44 klassifisering, sier til The Observer, en britisk avis, at han alltid ønsket å spille idretter som rugby og vann polo selv om begge bena ble amputert. Pistorius sa han visste at for å konkurrere med funksjonsfriske utfordrere ville han må jobbe hardt, tenke positivt og lære å arbeide med sin funksjonshemming.

Hint

  • Bli venner med mennesker som lever med samme handikap som du har. Folk som forstår din kamp vil være i stand til å forholde seg til deg på en måte som andre mennesker ikke kan.
  • Opplyse andre om din funksjonshemming. Du kan bli overrasket over hvor lite folk vet om verdifall. Dele fakta vil hjelpe andre til å lære hvordan du skal kommunisere med deg og andre mennesker som de kan møte som har lignende livs hindringer.
  • Forvent rettferdig behandling. I en skole innstilling og arbeidsmiljø vil du få de nødvendige justeringer for å oppfylle forventede krav; du vil ikke bli gitt fritak for dårlig ytelse på grunn av funksjonshemming.