Digidexo.com

Børsting teknikker for sanseintegrasjon

Børsting teknikker for sanseintegrasjon


Personer med sensoriske integreringsspørsmål har problemer med å behandle sensoriske stimuli. Dette kan innebære overstimulering eller under-stimulering av de forskjellige sansene. Resultatet er varierende nivåer av sensorisk eller forsvars hyposensitivity, som sett i forhold, for eksempel autisme. Feltet av ergoterapi har utviklet mange effektive teknikker for å behandle disse utfordringene. Terapeutisk børsting er en av disse teknikker.

Hva er Therapeutic Børsting?

Terapeutisk børsting er en veldig spesifikk protokoll utviklet av Patricia Wilbarger, en internasjonalt anerkjent ergoterapeut. Det er formelt kjent som Wilbarger Deep Trykk og Proprioseptiv Teknikk (DPPT). Som navnet tilsier, innebærer det mer enn enkel børsting av huden. I tillegg er det aldri praktiseres i isolering av andre yrkes terapi for sensoriske integrasjon. Ergoterapeuter utarbeide en individuell behandlingsplan for å møte de "sanse diett" behovene til hver klient. Derfor bør terapeutisk børsting alltid skje under ledelse av en utdannet ergoterapeut.

Hvordan er det gjort?

Terapeutisk børsting er gjort med en spesiell type av pensel, omtrent som et kirurgisk børste. Bustene er meget nær hverandre og ikke for stiv. Børsting er ferdig begynner med armene ned til føttene og er aldri gjort på halsen, brystet eller magen. En svært foreskrevet mønster blir fulgt, med trykk som påføres i henhold til en kundes behov. For de personer med muntlige følsomhet problemer, er det også en muntlig Tactile Teknikk (OTT), som brukes i munnen.

Ergoterapeut devises en individualisert diett, som begynner med svært hyppige økter og gradvis nedtrapping som fremskritt vurderes. Etter hver børsting, er felles kompresjonsbehandling gjøres for å fullføre den dype press stimulering. Dette gjøres ved å skyve sammen fra begge sider, hvor den målrettede leddet kommer sammen. OT vil angi hvilke ledd for å arbeide med og i hvilken anbefalt rekkefølge. Presset er aldri brukt til poenget med skade i enten børsting eller felles komprimering, bare for å gi tilstrekkelig stimuli til kundens sentralnervesystemet. Verken terapi er stadig gjort i isolering av den andre. Dermed er det tydelig terapeutisk børsting er en svært spesialisert behandling og krever kompetanse av en ergoterapeut. Terapeuten vil imidlertid instruere den enkelte eller forelder hvordan å gå videre med behandlingen hjemme.

Effektivitet

Selv om terapeutisk børsting ikke er støttet av omfattende vitenskapelig forskning, har sin anekdotiske suksess gjort det til et stadig mer populært alternativ behandling av ergoterapeuter. Det reduserer ofte de sensoriske integreringsspørsmål målbart, noe som resulterer i forbedret livsferdigheter som taktil respons, fokus, årvåkenhet, bedre koordinering og selvregulering. For å sikre et vellykket resultat, gjøre visse din ergoterapeut er opplært til ikke bare i området av sensorisk integrasjon, men også i terapeutisk børsting.

Ressurser

Sjekk ut de referansene som er oppført i denne artikkelen for å hjelpe finne en ergoterapeut i ditt område. Ellers kan du også begynne med en fastlege, selv om ikke alle leger er kjent med sensoriske integreringsspørsmål, og heller ikke bifaller denne type terapi, selv om de er. På grunn av mangel på vitenskapelige studier, er det fortsatt ansett som et alternativ behandling av mange, som også kan påvirke forsikringsdekning. Når det gjelder barn, er en utviklingsmessig barnelege mye mer sannsynlig å være kunnskapsrik på dette området.