Digidexo.com

Behandlinger for overgangsalder nattesvette

Nattesvette oppstår under perimenopause og overgangsalder er en av de vanskeligste bivirkninger å håndtere. WomentoWomen.com sier nattesvette er et resultat av hormonelle endringer som følger med opphør av menstruasjonssyklusen. Disse endringene fører til kjemiske ubalanser som forårsaker blodårene til å bli utvidet, pulsen til å øke, og svettekjertlene til å bli aktivert. WomentoWomen.com bemerker også at nattesvette og hetetokter stammer fra samme sak, og er lettet med de samme behandlingstilbud.

Standard behandlingstilbud

The American College of Fødselsleger og Gynekologer sier hormonet østrogen gir den mest effektiv lindring av nattesvette og hetetokter om tatt av munnen, i nesespray, eller med bruk av depotplastre. WomensHealth.gov foreslår diskutere menopausal hormonterapi (MHT), tidligere kalt hormonbehandling (HRT), med legen din. Imidlertid er MHT ikke anbefales for alle kvinner på grunn av økt risiko for blodpropp, hjerteinfarkt, hjerneslag og brystkreft. I tillegg, kan bivirkningene være like irriterende som symptomene MHT er lindre; de inkluderer vaginal blødning, oppblåsthet, ømme bryster, hodepine, humørsvingninger og kvalme.

Bioidentical hormonbehandling (BHRT) innebærer bruk av menneskeskapte hormoner som etterligner naturlige hormoner som produseres av kroppen din. Det har ikke blitt bevist at disse produktene er overlegen eller tryggere å bruke enn MHT, de er dyre og kan ikke dekkes av forsikringen din.

Andre alternativer medisinering er også tilgjengelig. Forskning utført med anti-depressiva og krampestillende medisiner gabapentin har vist at de er effektive i å lindre vasomotoriske symptomer (hetetokter og nattesvette), som angitt av The American College of Fødselsleger og Gynekologer.

Behandlingsalternativ

The American College of Fødselsleger og Gynekologer rider effektiviteten av urte behandlingsalternativer. Ifølge rapporten lagt ut på deres hjemmeside, alternative behandlingstilbud utnytte wild yam, rødkløver, og klaseormedrue, viser liten eller ingen bevis for å lindre vasomotoriske symptomer (hetetokter og nattesvette). Noen studier viste kortsiktig lindring av symptomer hos deltakerne tar soya isoflavoner, mens andre studier viste ingen forskjell mellom deltakerne tar soya og de som tar en placebo.

17. september 2008 National Institute on Aging kunngjorde det skulle føre en 5 årig forskningsprosjekt, "Menopause Strategier: Finne varige Svar for symptomer og helse (MsFLASH)," i samarbeid med Nasjonalt Senter for komplementær og alternativ medisin ( NCCAM) og andre grupper for å finne trygge og effektive behandlinger for menopausale symptomer, inkludert hetetokter en nattesvette. Bekymringer over sikkerheten til overgangsalderen hormonbehandling bedt om dette prosjektet. Blant de mulige behandlingsalternativer for å bli studert er avspenningsteknikker, yoga, trening, og lav-dose østradiol (en type østrogen) i patcher eller gel form.

På deres hjemmeside, WomentoWomen.com heter det medisinske samfunnet anerkjenner nå sammenhengen mellom stress, hetetokter og nattesvette. Å redusere stress, de anbefaler meditasjon, biofeedback, dyp pusting, og mosjon. Meditasjon induserer en tilstand av ro som du tømme sinnet for alle distraksjoner ved å feste dine tanker på et objekt eller lyd.

Biofeedback lærer deg å kontrollere kroppens reaksjon på stimuli med bruk av en elektronisk skjerm. En slik innretning detekterer hudtemperatur via et band som er festet ved hjelp av en ledning til en batteridrevet skjerm. Avhengig av modellen som er valgt, endringer i kroppstemperatur mens du slapper vises på en skjerm, eller blir oppdaget av en rekke lyder som endres mens du slapper av. Biofeedback skjermer kan kjøpes på Amazon eller eBay til priser som spenner fra $ 14,95 til $ 349 (per august 2009).

Dyp pusting er enkelt å gjøre, er gratis, og kan gjøres når som helst og hvor som helst. Denne form for pust innebærer å bruke mellomgulvet samt lungene. Føl deg komfortabel å legge en hånd på magen og pust inn slik at magen til å forlenge utover som du bruker mellomgulvet til å trekke luften dypt ned i bunnen av lungene. Nå tillate brystet å stige etter hvert som du fortsetter å fylle lungene dine. Slapp av et øyeblikk, og deretter sakte og forsiktig puster. Fortsett å puste på denne måten før kroppen er helt avslappet. På deres hjemmeside, beskriver Georgia Mason University en metode du kan bruke for dyp pust og total muskelavslapning.

Trening er en annen metode vist seg å lindre stress ved å forårsake hjernen til å frigjøre endorfiner i blodet. Endorfiner er signalstoffene kjent som "feel good hormon." Øvelse bort stress med enhver aktivitet som holder kroppen din kontinuerlig flytte i 20 til 30 minutter minst tre dager per uke.

Triggere

Miljø varme bidrar til nattesvette. The National Institute on Aging foreslår å opprettholde en kjølig temperatur på soverommet og bruke ark og klær laget av naturlige materialer som bomull. Dette vil gjøre huden din å puste og bidra til å lindre dine nattesvette.

WomensHealth.gov stater unngå koffein, alkohol, varme eller krydret mat og drikke kan bidra til å minimalisere både hetetokter og nattesvette. WomentoWomen.com lister sukker og karbohydrater, stress, angst, og aktiviteter som fører til at kroppen til å generere varme som mulige triggere av nattesvette og hetetokter.

Prøv å ta opp din neste opplevelse med nattesvette og noterer maten du spiste og noen stressende situasjon du kan ha oppstått den dagen. Sammenligne notater med din neste episode av nattesvette og du kan være i stand til å oppdage flere triggere inkludert måter å eliminere dem og for å lindre dine nattesvette.