Digidexo.com

Symptomer på høyt testosteronnivå hos kvinner

Symptomer på høyt testosteronnivå hos kvinner


Testosteron er vanligvis en mannlig seksualitet steroid som stimulerer veksten av de mannlige kjønnsorganer. Det fører også til en dypere stemme, vekst av ansikts-og kjønnshår og økt seksuell atferd. Testosteron er laget i testiklene til menn og eggstokkene av kvinnene.

Hårvekst

Når kvinner har unormalt høye testosteronnivå, fører det til en økt mengde av hårvekst, spesielt i ansiktet og brystet. Kvinnens ansiktshår kan bli tykkere og mørkere og faktisk ser ut som et skjegg.

Virilisering

Selv om det er sjelden, kan enkelte kvinner med ekstremt høye nivåer av testosteron oppleve det som kalles virilisering. Dette betyr, muskelmasse på personen øker sammen med omfordeling av kroppsfett, utvidelse av kvinnens klitoris og en fordeling av kroppsfett.

Andre symptomer

Det kan være en rekke andre symptomer som følger med høye testosteronnivåer hos kvinner. Disse symptomene er styrkingen av kvinnens stemme, skallethet på kvinnens hode, rask vektøkning, kviser og overdreven svetting.

Årsaker

En av de viktigste årsakene til høyt testosteron hos kvinner er ubalanse i hormonene i en kvinne. Denne ubalansen kan skje med hvem som helst; Men det oftest skjer med kvinner i trettiårene. Denne ubalansen er ofte forårsaket av en binyre lidelser og andre eggstokkene problemer. Den mest vanlige sykdom assosiert med dette er polycystisk ovariesyndrom. Dette forårsaker høyt testosteron.

Tester

Hvis du er bekymret for at du kan ha høye nivåer av testosteron, kan en endokrinolog teste blodet. Hvis de er høye i testosteron, søke en diagnose fra en lege.