Digidexo.com

Hva er effekten av FSH på Egg Formasjonen?

Under en kvinnes menstruasjonssyklus, follikkelstimulerende hormon (FSH) stimulerer dannelsen av et egg fra follikler av eggstokkene.

Bakgrunn

Når en kvinne er født, har hun ca 1-2 millioner umodne egg, eller follikler, i eggstokkene. Om midtveis i en kvinnes menstruasjonssyklus, skiller henne hypofysen FSH å stimulere egg utvikling.

Eggløsning

Etter FSH stimulerer egg utvikling, skiller egget hårsekken østrogen, som forteller slimhinnen i livmoren for å bli klar for et befruktet egg. Når østrogen øker og FSH avtar, skiller hypofysen luteiniserende hormon (LH) for å fullføre utviklingen av egg og frigjøre den fra eggstokken (eggløsning).

Etter eggløsning

Etter eggløsning, skiller hypofysen luteotrop hormon (LTH), forårsaker en vev kalt corpus luteum å danne i livmoren. Som corpus luteum frigjør økende mengder progesteron, hypofysen betydelig reduserer frigjøring av FSH og LH.

FSH og overgangsalder

Fordi hypofysen FSH i respons til lavt østrogennivå, FSH nivåene øker som en kvinne nærmer overgangsalder.

Betraktninger

De fleste follikler dø i løpet av en kvinnes reproduktive liv. Med hver menstruasjonssyklus, mister en kvinne 1000 follikler og bare én hårsekken modnes inn i et egg.