Digidexo.com

Hvor lenge bør jeg ta Osteoporose medisin?

Osteoporose er en aldersrelatert sykdom som fører til degenerasjon av bein. Bein kan bli så sprøtt at selv den minste mengde av aktivitet eller anstrengelse kan føre til et brudd. Vanligvis kvinner i postmenopausal alder får osteoporose, men det kan forekomme hos menn og yngre kvinner også. De fleste osteoporoserelaterte brudd oppstår i hofter, rygg og håndledd. Hva medisiner du må ta, og hvor lenge du trenger å ta dem, avhenger av hvor alvorlig tilstanden er.

Bone Mineral Density Test

En beinmineraltetthet (BMD) testen analyserer tettheten av bein, og sannsynligheten for å pådra seg benbrudd. Det anbefales å ha en BMD test hvis du er en postmenopausal kvinne, en mann over 50 år med noen risikofaktorer, eller en premenopausale kvinne med et brukket bein og risikofaktorer for osteoporose.

Normal bentetthet

Hvis du kvalifiserer for å ha en BMD test, men det er fastslått at beintettheten er normal, har National Osteoporose Foundation gitt anbefalinger til å ta tilskudd av kalsium og vitamin D på en daglig basis. Selv om disse kosttilskudd er ikke spesielt osteoporose medisiner, hjelper de til å forhindre utviklingen av sykdommen. Det er ingen grunn til å slutte å ta vitaminer og kosttilskudd, siden de nytte for din helse på andre måter.

Lav bentetthet

Lav beintetthet, også kalt osteopeni, refererer til en scene som setter deg høyere risiko for å utvikle full blåst osteoporose. Den NOF anbefaler at personer diagnostisert med osteopeni ta en osteoporose medisiner bare når de har spesifikke risikofaktorer, som en genetisk disposisjon for sykdommen; hvis de har diabetes; er røykere; drikke alkohol; eller trening sjelden, om noensinne. Årlig BMD testing vil vise om dine bein har blitt tett nok til å vurdere å seponere medisiner.

Osteoporose

Hvis BMD poengsum klassifiserer deg som har osteoporose, anbefaler NOF tar medisiner for å øke bentettheten og redusere sjansen for oppsprekking et bein. Når diagnostisert med osteoporose, spesielt for de som er i høyrisikogrupper, som postmenopausale kvinner og diabetikere, er muligheten for å dø etter å ha brutt et bein på grunn av et fall en stor nok bekymring for NOF å foreslå gjenværende på medisinering på ubestemt tid.