Digidexo.com

Hvordan man skal håndtere en Terminal Cancer Patient

Kreft. Det er en fryktet diagnose, og for mange blir det en dødsdom. Motta nyheter av uhelbredelig kreft er begynnelsen på hva som vil sannsynligvis være den vanskeligste tiden av en persons liv. Følelser, håp, frykt og sykdom er bare en del av hva som kommer. Å være et familiemedlem av en dødssyk kreftpasient, er det ofte vanskelig å vite hva du skal gjøre, hvordan du kan hjelpe og hva jeg skal si. Mens det er ingen spesifikk sjekkliste, er det noen grep du kan ta for å lette pasientens tid.

Bruksanvisning

•  Vet å ikke forvente typiske resultater. Mens det er mange bøker og publikasjoner om de "typiske" reaksjoner på en terminal kreftdiagnose, folk er ikke det samme. Din kjære kan reagere helt annerledes enn ekspertenes spådommer.

Oppmuntre familiemedlem for å snakke om hennes frykt, bekymringer, håp og ønsker i sitt eget tempo. Hennes åpenhet kan variere avhengig av hennes humør og aksept av hennes kreft, men det er veldig viktig for henne å vite at du er villig til å snakke og lytte.

Be din kjære om hans livshistorie. La ham vite Vil du vite hvordan han var som barn, hva skolen var som de menneskene han datert, hobbyer han nyter og andre historier han ønsker å dele. Ved å vise interesse for hans historier, du la ham vite at hans liv er ikke bortkastet, at det er viktig for deg og det vil bli husket.

Forstå at din familiemedlem kan være lunefull, sint, mutt, trist eller alle av disse på en gang. Dette er en veldig emosjonell tid for en dødssyk kreftpasient, og hun trenger din medfølelse og forståelse.

Gjør din kreftpasient så behagelig som mulig. Han kan være i smerte eller opplever symptomer som er litt pinlig. Hjelp ham å beholde sin verdighet ved å være forstå disse forholdene.

Få avlastning, hvis det er nødvendig. Som en omsorgsperson, må du ta vare på deg selv. Dessuten kan det hende du trenger for å jobbe, kjøpe dagligvarer eller løpe ærend. Avlastning arbeidstakere er opplært og villig til å hjelpe.

•  Være tilstede. Selv om din kjære ikke bryr seg å snakke, han vil ha nytte av å vite at du er der. I tillegg, være sjenerøse med hengivenhet og innslag. Terminalt syke pasienter svarer godt til kjærlig berører, spesielt mot slutten.

Fortell henne at det er greit å gå. Mange ganger, kjemper en pasient til å henge på, fordi hun ikke ønsker å se deg eller andre familiemedlemmer i sorg. Bare ved å la henne vite at det er OK å gå, kan du bli med på å lette hennes smerte.

Tips og advarsler

  • Alltid være ærlig med din kjære.
  • Aldri presse din kjære på å snakke når han ikke har lyst til det.