Digidexo.com

Fysiske og psykiske symptomer på alkoholisme

Fysiske og psykiske symptomer på alkoholisme


Alkoholisme er preget av overdreven og hyppig bruk av alkohol som til slutt fører til uheldige psykiske og fysiske helsetilstand. Ifølge Medline Plus, mellom fem og ti prosent av mannlige drinkers og tre til fem prosent av kvinnelige drinkers i USA er alkoholavhengige. Alkoholikere opplever symptomer på å være beruset (rus), samt fysiske og psykiske symptomer som er spesifikke for alkohol avhengighet.

CNS-dempende effekter

Alkohol er et sentralnervesystemet (CNS) dempende, og en person som er beruset kan oppleve en nedgang i aktivitet, angst, hemninger og spenning, ifølge Medline Plus. Forbruk av alkohol fører til endringer i atferd, reduksjon i hastigheten på motoriske ferdigheter og forstyrrer tenkning, konsentrasjon og dømmekraft, ifølge Medline Plus.

Rituelt Drinking

Folk som er avhengige av alkohol ofte utvikler ritualer rundt forbruket av alkohol. Rituelle atferd kan omfatte drikke alene eller skjule drikking, stashing alkohol, vanligvis drikker rundt middagstid, å være engstelig eller irritabel når et sett drikking tid nærmer seg, å være bekymret for ikke å ha alkohol, så vel som å være irritert hvis drikke ritualet blir avbrutt, ifølge Mayo Clinic.

Avhengighet Symptomer

Alkoholikere vise symptomer på avhengighet av alkohol. Disse inkluderer, ifølge Mayo Clinic og Medline Plus, føler seg tvunget til å drikke, ikke å kunne begrense mengden av alkohol konsumert, forbruker store mengder på kort tid (gulping atferd eller bestilling dobler), drikker for å gjenvinne en "normal" følelsen, å lage unnskyldninger for å drikke og å ha en økende toleranse for alkohol som fører til å drikke mer.

Anger

Folk som er avhengige av alkohol kan utvise symptomer på sinne. Disse inkluderer vold under drikking, samt å være fiendtlig når en annen person konfronterer alkoholiker om hennes drikking, ifølge Medline Plus.

Forholdet Problemer

Alkoholikere kan ha en rekke problemer vedlikeholde relasjoner i deres personlige og profesjonelle liv, og kan også ha juridiske og økonomiske problemer. "Mørkla", eller ikke er i stand til å huske hendelser, samtaler og forpliktelser er et problem symptom for alkoholikere, ifølge Mayo Clinic.

Mangel på interesse

Når en person er avhengig av alkohol, kan han miste interessen for aktiviteter han brukte til å nyte, ifølge Mayo Clinic. Medline Plus rapporterer også at alkoholikere ikke kan bry seg om hvordan de ser ut og kan forsømme å spise.

Andre fysiske symptomer

Alkoholisme manifesterer seg i fysiske symptomer. I tillegg til kvalme og brekninger, alkoholikere kan oppleve nummenhet og kribling, samt rysting om morgenen, i henhold til Medline Plus.

Abstinenssymptomer

Når en person som er avhengig av et stoff ikke kan eller ikke bruke det stoffet, kan hun gå gjennom abstinenssymptomer. Disse inkluderer angst, forvirring, psykose, hallusinasjoner, økt blodtrykk, redusert appetitt, kvalme, oppkast, økt temperatur og puls, rastløshet eller nervøs, svetting, skjelving eller risting, kramper og noen ganger død, ifølge Mayo klinikk og Medline Plus.