Digidexo.com

Hvor vanlig er Moebius syndrom?

Moebius syndrom er en svært sjelden medfødt genetisk defekt som forårsaker ansikts lammelse og manglende evne til å bevege ens øyne fra side til side. Født med komplett ansikts lammelse, lider av Moebius syndrom ikke klarer å lukke øynene eller å danne uttrykk, og ofte lider av brystet og lemmer abnormiteter. Det ble først beskrevet og navngitt av Paul Julius Moebius, en tysk nevrolog som møtte syndromet i 1888.

Effekter av Moebius syndrom

Moebius syndrom er en direkte følge av underutvikling av den sjette og syvende hjernenerver, som kontrollerer lateral øyebevegelser og ansiktsuttrykk. Av og til er de femte og åttende nerver berørt, fører til hørselstap. Moebius syndrom har også vært knyttet til økt forekomst av autisme hos barn, selv om de fleste lider har normal eller høy intelligens og kan føre vellykkede profesjonelle liv.

Årsaker

Det er ingen årsak til Moebius syndrom; det ikke er en sykdom, eller en bestemt tilstand. Snarere er det et begrep som brukes for å beskrive infantile nerve underutvikling. Moebius syndrom er anslått til å skje naturlig bare en eller to ganger hver million fødsler. Den rådende teori med hensyn til den naturlige årsaken Mobius syndrom er at et midlertidig avbrudd av blodstrømmen til visse områder av hjernen som fører til forstyrrelse av nerve vekst. Det er ukjent hvordan eller hvorfor dette skjer, men genetiske koblingene er blitt underbygget i enkelte familier. Imidlertid er den vanligste årsaken til Moebius syndrom bruk av narkotika Misoprostol eller thalidomid mens gravide. Bruken av kokain, som har vaskulære effekter på fosteret, har også vært implisert.

Rarity

Moebius syndrom er en usedvanlig sjelden lidelse. Men visse deler av verden har en tendens til å være mer utsatt for det. Brasil, i særdeleshet, har den høyeste forekomsten av Moebius syndrom per fødsler i verden. Dette har vært knyttet til populariteten Misoprostol som en "husholdning" abort agent. Til tross for sin generelle ineffektivitet (80 prosent av medisinsk unsupervised Misoprostol aborter føre til sikt), er det fortsatt et populært abort stoffet på grunn av de relativt tolerable bivirkninger. Dessverre oppstår Moebius syndrom i omtrent 20 prosent av mislykkede Misoprostol aborter.

Forebygging / løsning

Det er ingen måte å unngå Moebius syndrom, lagre til å utsette fosteret for de primære risikofaktorer. Gravide kvinner må passe på ikke å utsette fosteret for noen form for traumer, for eksempel bilulykker, berg-og dalbaner eller generell ekstrem fysisk aktivitet. Kvinner bør også unngå enhver form for illegale rusmidler, særlig kokain eller metamfetamin. Spesielt vil medisinsk bruk uten tilsyn av Misoprostol eller Thalidomid eksponensielt øke faren for at barnet utvikler Mobius syndrom, og bør unngås i alle tilfeller.

Misforståelse

Dessverre for lider av Moebius syndrom, blir de ofte oppfattet som uintelligent eller funksjonshemmet på grunn av deres mangel på ansiktsuttrykk. Gitt riktig behandling, lider av Moebius syndrom generelt føre normale, profesjonelle liv, men med de nødvendige forholdsregler. Venner og familie av Moebius lider generelt rapporterer at de noen ganger glemmer at den lidende har en funksjonshemming i det hele tatt, selv om ansiktsuttrykk er en stor del av ansikt-til-ansikt kommunikasjon. Dessverre er mange lider av syndromet diagnostisert som psykisk utviklingshemmede eller sterkt autistisk, på grunn av den tilsvarende fysiske utseende.